Soltész Moldovában is letette névjegyét

Soltész László
Soltész László
Soltész László, a Pitbull Combat Debrecen vegyesharcművésze a moldáv fővárosban, Chisinauban megrendezett küzdősportgálán is igazolta, állja az összevetést Kelet-Európa legkeményebb fightereivel szemben: az első menet harmadik percében fojtásfogással verte az egykori szovjet utódállam legmagasabban jegyzett MMA-harcosát, Ivan Zatonét.

PCD másik versenyzője, Kovács László is tisztességgel helytállt, bordasérülése miatt azonban a harmadik menetre már nem tudott kiállni az Európa- és világbajnok Alexander Szirkov elleni thai-boksz derbijén.

Győzelemmel hangolt

Soltész győzelemmel hangolt a moldáv „kirándulásra”, Sopronban a kontinens élvonalához tartozó török Utart verte karfeszítéssel. A PCD sportolója magabiztosan, de az ellenfelet tisztelve indult Chisinauba. A moldáv állami televízió által közvetített rendezvényen a szervezők Soltészra az unterman szerepét osztották sztárjuk, Zatone ellen, ám az egykori tiszacsegei birkózó, akárcsak Sopronban, újra bebizonyította, kizárólag a győzelem érdekli, nem akar szimpatikus vesztes lenni.

A legnygyobb megdöbbenésre feladta a mérkőzést

A kitűnő izomzatú Zatone a kéztechnikák mellett rúgásokkal próbálta puhítani magyar ellenfelét, aki azonban könnyedén hárította a kísérleteket, majd egy lábfelszedéssel földre vitte riválisát. Talajon aztán beindult a Soltész-henger: ütések záporoztak a moldáv felé, majd egy tudatosan kidolgozott helyzetet a PCD kitűnősége fojtásfogással zárt le, így Zatone nem tehetett mást, mint a csarnokban helyet foglaló kétezer néző legnagyobb megdöbbenésére, feladta a mérkőzést.

Magyarországon én vagyok a legjobb

– Tartottam a meccstől, tudtam, nagyon jó ellenfél vár rám – méltatta a legyőzött moldáv sportolót Soltész László. – Zatone fizikálisan nagyon jó volt, míg a múltkori ellenfelem, a török inkább technikásabb volt. Nagyon örülök, hogy Sopronban és Chisinauban is kemény riválisokat sikerült legyőznöm. Nincs más célom, mint hogy az október 30-án megrendezésre kerülő, a legjobb magyar kiskesztyűs bunyósokat felvonultató nyolcas MMA-tornán is megszerezzem az elsőséget. Tisztelve az ellenfeleimet, szeretném bebizonyítani, hogy Magyarországon én vagyok a legjobb 80 kilogrammos MMA-harcos!

A Pitbull Combat Debrecen erejét jelzi, hogy Soltészon kívül Zahari Vince és Kálucz Martin is tagja az októberi elitviadalnak, fájdalom, hogy a fiatal Kálucznak éppen Soltésszal kell meccselnie a négy közé kerülésért.