Sokszoros Grammy-díjas a karneválon

Bobby McFerrin és a UB40 énekese is a cívisváros vendége lesz a nyáron.

Idén nyolc nagyobb és számos kisebb program várja az érdeklődőket júniustól szeptemberig a cívisvárosban – hangzott el a Főnix Rendezvényszervező Kft. szerdai sajtótájékoztatóján. Mint Makray Balázs igazgatója elmondta, a Debreceni Nyári Színházi Esték keretében öt sikerdarabbal szórakoztatják a humorra fogékony közönséget tizenkét estén át, június 16. és július 13. között a tanítóképző udvarán. Látható lesz többek között Edward Taylor: Legyen a feleségem című nagy sikerű vígjátéka is.

 
A borkedvelők örömére
 
Természetesen idén sem maradhat el a Cívis Korzó, amely július 2. és 25. között minden hétvégén különleges zenei élményekkel vár a főtéren. A fellépők között lesz Kowalsky meg a Vega, a Bihari Cigányzenekar és az Artézis Trio.
Július 29. és augusztus 1. között rendezik meg a Bartók Béla XXIV. Nemzetközi Kórusverseny, amelyre a világ 14 országából érkeznek fellépők és idén négy magyar kórusért is drukkolhat a hallgatóság. Látványosnak ígérkezik a 64. Nemzetközi Rendőrmotoros Csillagtúra is, mely során több száz motorost várnak Debrecenbe.
A Debreceni Borkarnevál a magyar borvidékek legjobb borait vonultatja fel augusztus 6-8. között zenei kísérettel a Békás-tónál. A Városházi Zenés Esték elsősorban debreceni művészek számára nyújt bemutatkozási lehetőséget vegyes zenei műfajokkal augusztus 10-től 14-ig.
Virágkernevál
Ha nyár, akkor virágkernevál, amely a speciális fesztiválok kategóriában kiváló minősítést kapott. Az idei fesztivál sztárvendége a UB40 együttes énekese, Ali Campbell lesz. A karneváli programokat a tíz Grammy-díjjal büszkélkedő világhírű jazzénekes, Bobby McFerrin koncertje zárja. A múlt évhez hasonlóan a virágkernevál most is útrakel. A célállomás idén Eger lesz, ahol szintén nagyszabású programokkal várják a turistákat. A Történelmi Vigasságok Eger város hagyományaira építve idézi meg a középkor világát.
– Az elmúlt 30 év alatt Debrecen a jazz valóságos fellegvárává vált. A Debreceni Jazznapok rendezvénysorozat szeptember 3-5. között várja a zene szerelmeseit – mondta Makray Balázs.
 
HBN