Sokszínű program nemzeti ünnepünkön

Sokszínű program nemzeti ünnepünkön
© Fotó: Magánarchívum
Téglás – A 171 évvel ezelőtt indult forradalom és szabadságharc hősei emléke előtt tisztelegtek a téglásiak.

A megemlékezés a történelmi kopjafánál megrendezett koszorúzási ünnepséggel kezdődött, ahol a történelmi egyházak képviselői mondták el gondolataikat. A Városi Moziban Czibere Béla polgármester ünnepi beszédében a márciusi ifjak példájából indulva elmondta, bízik abban, hogy jó példával járnak elöl a jövő generáció előtt. Ez hamarosan be is igazolódott, hiszen a Bárczay Anna Városi Óvoda két nagycsoportos ovisa gyönyörűen szavalta magyarság-verseinket, majd a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatos tanulói adtak felemelő műsort, Feketéné Holzmann Gabriella és Giránné Somogyi Krisztina pedagógusok felkészítésében.

Ezt követően színpadra lépett a debreceni Honvéd Táncegyüttes tagjai, akik műsorukkal felidézték a toborzó-táncok hangulatát, verbunkosokat, legényeseket adtak elő, óriási sikerrel.
A Bocskai Lövészdandár honvédjei sokoldalúságukat bizonyították ezen a napon Tégláson is, hiszen a Városi Könyvtárban folytatódott programon kiderült, nem csak kiváló hazafik és bátor katonák, remek táncosok, de nagyszerűenn értenek az ecsetkezeléshez. A katona alkotóművészek Mednyánszky Körének kiállításmegnyitóján Tamus István grafikusművész, a kör szakmai irányítója méltatta a művészeket és alkotásaikat. A műsort Varga Sára Luca gimnazista szavalata, valamint Hotzi Péter művésztanár és a zeneiskola növendékeinek klarinétjátéka színesítette.

HBN