Sokszínű pécsi nyár a fesztiválok jegyében

Több száz fellépővel, változatos programkínálattal várja a szórakozni vágyókat idén nyáron Pécs, Európa Kulturális Fővárosa (EKF).

2010-ben a baranyai megyeszékhely ad otthont a legtöbb hazai fesztiválnak: több mint egy tucat programsorozat lesz- mondta a Független Hírügynökségnek Szalay Tamás, a Pécs2010 Menedzsmentközpont kulturális igazgatója.

Az Európa Kulturális Fővárosa program részeként megvalósuló több mint egy tucat programsorozat több száz fellépővel, a komoly- és könnyűzenétől a cirkusz- és utcaszínházi előadásokig, széles kínálattal várja az érdeklődőket. Egyebek mellett a Fishing on Orfű, a Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál, az Ördögkatlan Fesztivál, a Magyar Fúvószenei Nagydíj, a Felnőttbábfesztivál, a Sétatér Fesztivál, a Pécs Cantat, az International Culture Week in Pécs (Pécsi Nemzetközi Kultúrhét), a Rockmaraton és az EFOTT szerepel a kínálatban.

Idén a Pécs2010 EKF program jóvoltából olyan, korábban még nem látott nemzetközi produkciókat is vendégül láthat Pécs, mint például a nemzetközi Cirkusz- és Utcaszínház Fesztivál. Emellett olyan új kezdeményezéseket is útjára indíthat a város, mint a Magyar Fúvószenei Nagydíj, melyekre méltán lehetünk büszkék hosszú távon itthon és külföldön egyaránt- mondta Kardos József, a Pécs2010 EKF programigazgatója.

– Független Hírügynökség –