Soknak találta a bírságot, ezért nekiment az ellenőrnek a bliccelő

Soknak találta a bírságot, ezért nekiment az ellenőrnek a bliccelő
© Fotó: police.hu
Debrecen – Befejezték a nyomozást és bíróság elé állítanák a rendőrök azt a 19 éves fiatalembert, aki bántalmazott egy jegyellenőrt Debrecenben.


A Debreceni Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt folytatott nyomozást a 19 éves L. Tamás ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 30-án délelőtt a gyanúsított érvényes menetjegy nélkül utazott egy debreceni villamoson, majd a jegyellenőr felszólítására a Vásáry István utcai megállóban leszállt a közlekedési eszközről. A 19 éves fiú sérelmezte a vele szemben kiszabott bírság mértékét, ezért karon ragadta az ellenőrt, majd lökdösni kezdte. Miután végül megütötte a nála idősebb férfit, eltávozott a megállóból.

Az esetről a 32 éves sértett bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelyet követően azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható L. Tamást. A járőrök a budapesti lakost a közelben elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte, tettét azzal indokolta, hogy dühös lett a jegyellenőrre, amiért meg akarta büntetni.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –