Sokkolta Ronaldót a szülõföldjét, Madeirát sújtó katasztrófa híre

Sokkolta Cristiano Ronaldot a szülõföldjét, Madeirát sújtó katasztrófa. A világhírû portugál focista, a Real Madrid csatára azt mondta vasárnap: mindent megtesz azért, hogy segíthessen.

“Példa nélkül álló rettenetes katasztrófa és tragédia” – közölte a világ legdrágább futballistája, aki a sziget fõvárosa, Funchal szegénynegyedében született. “Senki nem maradhat közömbös egy ilyen méretû csapással kapcsolatban, fõleg nem én, aki ott születtem és nõttem fel. Nagyon sokat gondolok a szülõföldemre” – mondta a 25 éves játékos, akinek szavait ügynöke honlapján, a www.gestifute.com-on lehet olvasni.

“Mindenben segítek, ami tõlem telik, a szervezeteknek és a hatóságoknak, hogy enyhíteni és felszámolni lehessen ennek a szörnyû pusztításnak a következményeit” – közölte Ronaldo, aki rekordösszegért, 94 millió euróért került 2008-ban a Manchester United-tõl a Real Madridba.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint 38-an vesztették életüket a szombati vihar miatt kialakult áradásokban a Portugáliához tartozó Madeira szigetén. A sebesültek száma több mint száz. A hatóságok azonban figyelmeztettek, hogy a számok még nõhetnek. Az ítéletidõ következtében 250 ember vált hajléktalanná.

A portugál hadsereg két hadihajót, teherszállító repülõket és helikoptereket küldött az Atlanti-óceáni szigetre, és még vasárnap útnak indul egy 92 fõs, katonákból és tûzoltókból álló mentõcsapat is, hogy segítsen a természeti katasztrófa utáni helyreállításban.

Az ítéletidõ egyébként még nem ért véget Madeirán. A meteorológusok vasárnapra újabb heves esõzéseket ígérnek. A szigeten 1993 októbere óta nem pusztított olyan vihar, mint most. Akkor nyolcan vesztették életüket.