Tippek-trükkök

2019.08.15. 13:47

Elutazik a hosszú hétvégén? Akkor ez jól jöhet

Ha kimozdulnánk, bízzuk magunkat a Google szolgáltatásaira, számos hasznos tippet kaphatunk.

Nem ismételjük meg a pár napja leírtakat, mennyire jól jöhet, hogy adatforgalom nélkül is használható majdnem valós idejű navigációra a Google Térkép: cikkünket ebben a témában ide kattintva lehet elolvasni.

De a navigálásnál többre lehet szükség

Megér pár kattintást a Google Utazás, melynek segítségével pénzt és fáradtságot lehet megtakarítani. A szolgáltatással rövid idő alatt megtalálhatók a legjobb repülőjegyárak, böngészhetünk az elérhető szállások között és akár a foglalást is elintézhetjük.

Nem fogjuk elveszteni a kocsit

Ha már sikerült a célhoz érni, nem csak feledékeny emberek tudják egy nehezebb túra után nehezen felidézni, merre is parkoltak. A parkolóhely mentése funkcióval parkolás után el tudjuk menteni a parkolóhelyet.

Ehhez a Google Térkép alkalmazáson belül csak a helyet jelölő kék pontra kell kattintani, majd s a „Parkolóhely mentése” opciót választani: a navigáció majd visszavezeti a tulajdonost az autójához.

Mit is érdemes a helyszínen felkeresni?

Ha rendben megérkeztünk, kezdődhet a környék megismerése: segít a Közeli helyek felfedezése szolgáltatás.

Belföldi és külföldi kiruccanás esetén is megmutatja az aktuális tartózkodási pontunk közelében lévő érdekes és nevezetes helyeket, helyi eseményeket, népszerű éttermeket és szabadidős tevékenységeket.

Megkereshetjük például a múzeumokat, az új éttermeket vagy a népszerű bárokat és klubokat. A könnyebb választást segíti, hogy a kiválasztott helyek mellett láthatók azok leírásai, sőt a felhasználók által adott értékelések is.

A keresés során a “Közeli” gombra nyomva, majd a hely típusát megadva – például benzinkút vagy étterem – az alkalmazás felkínálja a legközelebbi eredményeket.

Külföldi út esetén

Aki külföldre megy, annak hasznos lehet – most és a jövőben – a Google Járatkeresője, amellyel egyetlen felületet használva, egyszerűen és gyorsan lehet keresni és foglalni repülőjegyet.

A szoftver azt is megadja az adott járattal kapcsolatban, hogy a jegy ára alacsonynak, közepesnek vagy magasnak számít a múltbeli járatok jegyárainak elemzését alapul véve, illetve előrejelzi, ha az árak hamarosan emelkedni fognak vagy már nem lesznek alacsonyabbak.

A Szállodák lehetőség használatával szállást kereshetünk, összehasonlíthatjuk a rendelkezésre álló szállásokat, és szobát foglalhatunk az utazás időtartamára és helyszínén.

A szállásokat ár, hely, értékelés és kategória szerint kiszürhető, megtekinthető a velük kapcsolatos minden fontos információ, fotó és a vélemény.

A Google Térkép letölthető a Play Store-ból és az App Store-ból.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!