környezetszépítés

2019.08.29. 20:28

Virágossá tennék az Újkertet is

Tegyük virágosabbá az Újkertet! címmel tartott virágültetést szerda délután Korbeák György, a Fidesz–KDNP frakció önkormányzati képviselője és Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselőjelölt a Borbíró téri Megtestesülés Plébániánál.

A városrészben a Borbíró téri templomot körülvevő közvetlen környezetet szépítették meg egynyári növényekkel, önkéntesek, környékbeliek és a Dehusz munkatársainak segítségével. A hét folyamán a Mikes Kelemen utcai és a Faraktár úti templomok körül is ültetnek virágokat a város Virágos Debrecen programjának köszönhetően.

– A Jerikó utcán és a Lehel utcán olyan területeken is ültettünk virágokat az elmúlt időszakban, ahol korábban hasznosítatlan volt az erre alkalmas felület – mondta Korbeák György. A képviselő hangsúlyozta, fontos, hogy a városban minden egyes lakótelep és városrész virágokhoz jusson, az ott élők örömére és a lakókörnyezet megszépítése érdekében. Ezeknek az alkalmaknak egyben közösségformáló ereje is van – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában