Sokkoló felvétel: négyszeresére dagadt a kisfiú feje

A kétéves Eugene Sevostyanova születése óta vízfejűségben szenved.

Ha nem műtik meg az orvosok hamarosan az orosz kisfiút, akkor meg is halhat. A kisfiú koraszülöttként jött világra, és azóta él együtt a betegséggel. De állapota drámaian romlott az elmúlt években, feje a normális méret négyszeresére duzzadt, és orvosai szerint, műtét nélkül nincs sok esély az életben maradására.

A Hydrocephalus, vagyis vízfejűség olyan betegség, melynek során túl sok agyvíz termelődik a szervezetben, ami nem tud felszívódni, ezért okozza a fej felduzzadását.

A kisfiú az utóbbi hónapokban már nem tudott felkelni, a feje kerülete pedig meghaladja az egy métert.

Nézze meg a videót ide kattintva!

Kezelőorvosa elmondta, hogy eddig a legsúlyosabb eset, amivel foglalkozott egy olyan gyerek esete volt, akinek 61 centiméter volt a fejkerülete. „Ez a legsúlyosabb eset a praxisomban eddig, de remélem a műtéti eljárás segítséget nyújt majd a kicsinek” – mondta az orvos.

Eugene szüleinek nem volt pénze a műtétre, de édesanyja látva fia egyre rosszabb állapotát, úgy döntött, a nyilvánosság segítségét kéri. Számos internetes portálnak elküldte a fiáról készített képet és videót, hogy pénzt szerezzen a műtétre.

Egy nevét felfedni nem kívánó jóakaró felkereste őket, hogy megbizonyosodjon a kisfiú állapotáról. Amikor a látvány megerősítette, hogy nem photoshopolt képekről és manipulált videóról van szó, odaadta azt a pénzt, amely segítségével megoperálhatják a gyereket.

– MON –