Sokkoló eredmény Győrből

Debrecen – Maga az eredmény is sokkoló, de az a produkció, amit a DVSC-Korvex a Győr vendégeként nyújtott, rendkívül lehangoló volt a szurkolók számára.

A bajnoki címvédőtől ki lehet kapni, s a vereségnek több fajtája van, de ez a zakó nem tartozott az „emelt fővel jöhettünk le a pályáról” kategóriába.

Káosz a pályán

– Most már tényleg el kell gondolkoznunk azon, hogy valóban csak ennyit tudunk, vagy más is közrejátszik a sikertelenségünkben? Mindenki megtesz mindent a csapatért vagy csak szájjal harcolunk? – tette fel a költői kérdést Bakó Botond, a DVSC-Korvex női kézilabda csapatának vezetőedzője a Győr elleni vereség másnapján.

– Érthetetlen dolgokat műveltek a lányok Győrben is, hiszen a mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ezt követően ismét előjött a „betegségünk”: ziccerek sokaságát rontottuk el.

Ez a koncentráció és az önbizalom hiányára vezethető vissza. Az azért furcsa, hogy ilyen szinten lévő játékosok megijednek, ha szinte kihagyhatatlan helyzetbe kerülnek. Szoros első félidőt játszottunk, mindössze annyi hiányzott a produkciónkból, hogy nem értékesítettük a lehetőségeinket.

Erre hívtuk fel a figyelmet a szünetben, sulykolva a lányokba, hogy nincs probléma, csak koncentráljanak jobban – aztán a második félidőre teljesen összeomlott a társaság. Ez jellemző mostanság ránk: saját magunkat hozzuk kellemetlen helyzetbe, s káosz uralkodik a pályán – mondta még mindig csalódottsággal a hangjában a tréner.

Eloszlatni a kételyeket

– Az utóbbi hetekben kialakult helyzeten komolyan el kell gondolkozni, és döntéseket hozni minden szinten, mert az nem mehet tovább, hogy egyesek nem tesznek meg mindent a Lokiért. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, s bármi történjen is vasárnap, a KEK-visszavágón, új szakasznak kell kezdődnie a DVSC életében.

A játékosok fejéből el kell oszlatnunk a kételyeket, s akkor egy összeszedett Debrecen utazhat a Váchoz bajnokira. A távolabbi célunk pedig nem lehet más, mint megtartanunk a második helyet a bajnokságban – fogalmazott Bakó Botond.

Ígéretekből nem volt hiány

A DVSC-Korvex honlapján megjelent egy cikk, amiben Komáromi Ákos, a Loki hajdani sikeredzője azt tanácsolta a jelenlegi szakvezetésnek, hogy beszéljék át a problémákat a játékosokkal, mert az mindenképpen célravezető lehet. A Napló megkérdezte Bakó Botondot, tartottak-e ilyen megbeszéléseket.

– Teljes mértékben osztom Komáromi Ákos véleményét, éppen ezért tettünk így mi is. Az utóbbi időkben már többet beszélgettünk a játékosokkal, mint amennyit edzettünk, de eredménye nem igazán lett. A lányoknál ígéretekből nem volt hiány, mégse változott utána semmi – válaszolt a tréner.

„Játszani akarok”

A győr elleni meccs további negatívuma volt, hogy Bulath Anita keze megsérült. – Az egyik akciónál beleakadtam Hornyák Ágiba, s erős fájdalmat éreztem a hüvelykujjamban, ami később megduzzadt és véraláfutásos lett.

Csütörtök délelőtt röntgenen voltam, ahol kiderült, nincs törés. Úgy tűnik, egy műanyag sín alkalmazásával pályára léphetek vasárnap. Mindenképpen játszani akarok, ha a labdát nem tudom megfogni, akkor majd védekezésben próbálok segíteni a csapatnak – mondta a válogatott kézilabdázó.