Helyi közélet

2008.10.02. 20:26

Már a polgárőrök is védik

<p>A mai naptól a polgárőrség is védi Magyarhomorog települést - jelentette be Nagy Barna polgármester azon az összejövetelen, amelyen az a 54 fő is megjelent, akik a helyi polgárőr egyesületnek lettek a tagjai.</p>

Vajda Károly bevezetőjében beszámolt a megjelenteknek arról, hogy már régebben is működött hasonló szervezet, de most öt év szünet után a körülmények újra szükségessétették létrejöttét. Az előzmény az volt, hogy áprilisban és májusban lopás-sorozat indult a településen. A lakosok felkeresték a polgármestert, javasolták, kezdeményezték a szervezet újbóli létrehozását. Június 5-én volt az alakuló gyűlés, ahol 42 fő jelentkezett, és megalakították a Magyarhomorogi Polgárőr Egyesületet. A község képviselő testülete 500 ezer forintot szavazott meg egy gépkocsi és az induláshoz szükséges alapvető felszerelések beszerzésére. Közben minden szükséges hivatalos dokumentációt elvégeztek, így most szeptember végére már hivatalosan is működhet a polgárőr szolgálat.

Fontos az együttműködés

A település lakóinak érdeke, hogy rend legyen a faluban, hogy az idős emberek és a lakosság minden tagja biztonságban érezhesse magát és tudhassa meglévő javait. Ezért áldozatot is képesek hozni. Javasolták, hogy lakásonként 80 forinttal, a vállalkozók 800 forinttal járuljanak hozzá havonta a szervezet működésének támogatásához.

Jelenleg a létszám 54 fő, akik három csoportban kezdik meg munkájukat október elsejétől. Magyarhomorog Polgárőrség felirattal ellátott egy gépkocsi áll a rendelkezésükre azoknak, akik szolgálatba lépnek. Lingvay Csaba rendőr alezredes, Berettyóújfalu rendőrkapitánya elmondta: a megjelenteknek segíteni kell a rendőrség munkáját, és ők is támogatják a polgárőrök tevékenységét. Együtt kell működni a lakossággal, mert a helyiek is nagyon sokat segíthetnek. Fel kell hívni a figyelmüket, hogy a megelőzés sokat jelent.


Tóth Attila, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke gratulált a településnek, hisz 970 lakosból 54 fő az önkéntes szervezet tagja. - Nagy szükség van a munkájukra, éberségükre, mert nyugalom és a biztonság nagy kincs egy település életében - mondta.
Nagy Barna polgármester elmondta, hogy az is lényeges, hogy a községben 11 fő van rendőri állományban, akik állandó lakói a településnek, az ő munkájukra, tapasztalataikra számíthatnak a polgárőrség tagjai.
  • Gyermekeink biztonságát szolgálja a gyermekülés
  • Már a gyalogátkelőhely sem biztonságos
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában