Sokat fejlődött, de nincs megállás Csökmőn

Csökmő – A település jövőbeli fejlesztéseiről, valamint a legújabb innovációiról számolt be Nagy Tibor, a település polgármestere.

Energetikailag korszerűsítenék Csökmő több intézményét: szigeteléssel, új nyílászárókkal látnák el az általános iskola felső tagozatát és a fogorvosi rendelőt, emellett felújítanák az öregek otthonát és a családsegítő és gyermekjóléti központot is. További fejlesztésekben is részesülhetnek a helyi lakosok: egy új óvodát, és egy multifunkciós, gumiborítású sportpályát is kialakítanának a közeljövőben – utóbbi lehetőséget adna a testmozgás rajongóinak többféle sport (például: tenisz, kosárlabda, kézilabda) végzésére. Ezeket a terveket az Európai Unió és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázataiból, sikeres elbírálás esetén egy éven belül valósítanák meg.

Helyben készült ékesítők

– Nemrég varrodánk, lakatos-, valamint asztalosüzemünk nyílt, utóbbi segítségével virágládák készültek, melyeket a közterületeken helyeztünk el. Térköveinket, járdalapjainkat is költségkímélő módon, helyben készítjük el – osztotta meg velünk a polgármester. Az utóbbi időben több útfelújítás is lezajlott.

HBN–FL