Sokat elárul rólunk a kávénk

Akt.:
Egy presszófekete az egyik legtermészetesebb afrodiziákum is
Egy presszófekete az egyik legtermészetesebb afrodiziákum is - © Illusztráció: AFP
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A kávéválasztási szokásunk sokat elárul személyiségünkről.

Fekete, latte, macchiato vagy kapucsínó? Ha a randit kávézóba szervezzük, figyeljünk oda, mit rendel partnerünk, mert kávéválasztása ezer szónál is többet elárul róla! A kávézási szokásaink közvetlen kapcsolatban vannak ugyanis pszichológiai beállítottságunkkal, így tökéletesen tükrözik személyiségünk legfontosabb jegyeit is.

Tisztán, feketén

Sokan kevésbé szeretik, de vannak, akik elképzelhetetlennek tartják, hogy a kávét cukorral, édesítőszerrel vagy tejjel ízesítsék. Ha partnerünk feketén kéri a kávét, egy igazi puritán, csöndes emberrel állunk szemben, aki az egyszerű, de hatékony megoldások híve. Az erős, tiszta eszpresszó kedvelői rendkívül megbízható, türelmes emberek, ugyanakkor nem szeretik a nagy változásokat, ami a szerelemben akár még jól is jöhet.

Jegeskávét mínuszokban?

A jegeskávé a merész, kreatív, a spontán ötletekért rajongó emberek itala. Igazi felfedezők ők, akik mindig a társaság középpontjai, így biztosak lehetünk abban, hogy ha erre esik partnerünk választása a randin, mellette soha nem fogunk unatkozni.

Caffé latte bárhol, bármikor

A caffé latte egy igazi jolly joker, amelyet este és reggel is nagy lelkesedéssel fogyasztunk, így nem csoda, ha ez az egyik leggyakrabban rendelt kávéfajta. Akik a caffé latte valamelyik formáját kérik, általában nagylelkű, önzetlen emberek, akik imádják a kényelmet, és mindig arra törekednek, hogy másoknak örömet szerezzenek. Ha lattét kért randipartnerünk, nem számíthatunk sok veszekedésre majd a kapcsolatban.

Szójaitallal kérhetem?

Akik valamilyen különleges kéréssel rendelik a kávét, például szójaitallal vagy koffeinmentesen, általában a szabályok szerelmesei. Kiszámítható, megbízható és rendkívül egészségtudatos emberek ők, akik mindig megfontolt döntéseket hoznak. Sokszor már a túlzott perfekcionizmus határát súrolják, de a szerelemben ez nem lehet akadály, elvégre ki ne szeretne egy tökéletes kapcsolatot?

Érdekes tény

– A kávé ismertebb élettani hatásaival a legtöbben tisztában vannak, kevesen tudják azonban, hogy kedvenc fekete italunk az egyik legtermészetesebb afrodiziákum, amely nemcsak az ébredésben, hanem a vágyak felkeltésében is szerepet játszhat – mondta el Szabó Dominika, a Starbucks baristája.

HBN


Illusztráció
London - A rakétatechnológiát akarja segítségül hívni a kávé tökéletes pörköléséhez egy amerikai és egy egyesült arab emírségekbeli vállalkozó, akik jövőre tervezik a világűrbe juttatni kávépörkölő kapszulájukat. A kapszula a Föld légkörébe való visszatéréskor keletkezett hőt használja...
Torontó - Egy kanadai kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen - írta a ScienceDaily.com online tudományos portál. A torontói Krembil Agykutató Intézet tudósai szerint a kávénak több jótékony hatása van, minthogy az embert reggel felé...