Helyi közélet

2014.07.05. 15:07

Szorosabb kapcsolat Kína és Debrecen között

Debrecen -  A gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Papp László alpolgármester és Zsu Li, a Kínai Kommunista Párt Nemzetközi Osztályának Közép- és Kelet-Európáért felelős helyettes vezetője (miniszterhelyettese) szombaton Debrecenben.

Debrecen -  A gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Papp László alpolgármester és Zsu Li, a Kínai Kommunista Párt Nemzetközi Osztályának Közép- és Kelet-Európáért felelős helyettes vezetője (miniszterhelyettese) szombaton Debrecenben.Mint azt Papp László kifejtette: Orbán Viktor miniszterelnök, a kelet-ázsiai országba látogatása során egy új, úgynevezett Selyemút Gazdasági Koncepció kialakításáról folytatott eszmecserét a Kínai Népköztársaság miniszterelnökével. Az alpolgármester úgy véli Zsu Li és delegációjának debreceni látogatása lehetőséget ad arra, hogy a Selyemút Gazdasági Koncepcióba a cívisváros is bekapcsolódjon.

– Kína és Debrecen között együttműködés alakulhat ki a mezőgazdasági– és élelmiszer ipar, a turizmus és a technológiai iparágak területén. Érdekeltek vagyunk abban, hogy a világgazdaságban betöltött szerepe okán, Kínával nagyon jó gazdasági kapcsolatra törekedjünk. Bízunk benne, hogy a jövőben a kínai befektetők Debrecenbe, illetve a helyi vállalatok Kínában, jelentős gazdasági eredményeket tudnak elérni. A kínai miniszterhelyettes biztosított minket arról, hogy Magyarország és Debrecen a Selyemút Koncepcióban megtalálja számításait – hangsúlyozta Papp László. A tárgyalásról bővebben a hétfői Naplóban olvashatnak.

HBN


05.07.2014 | Debrecen, 2014. július 5., szombat (MTI) - Debrecen a gazdaság területén is bővíti együttműködését a következő években Kínával - közölte a város vállalkozói vagyonért és városstratégiáért felelős alpolgármestere szombaton sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában