Sokan szavaztak Bojton, megvan az új polgármester

Csendélet Bojton
Csendélet Bojton - © Fotó: Kovács Zsolt
Bojt – Új polgármestere van Bojtnak Bereginé Szegedi Hajnalka személyében.

Tíz szavazattal kapott többet elődjénél, ezért Bereginé Szegedi Hajnalka (160 szavazat) váltja a polgármesteri székben Vass Máriát. A független jelölt harmadmagával indult a bojti időközi választáson (Miklós-Szabó Antal, a Munkáspárt jelöltje egy érvényes voksot kapott), amelyen a település 432 választásra jogosult polgára közül 317-en járultak az urnákhoz – tájékoztatott Juhász Marica jegyző. A képviselő-testületbe négy független jelölt jutott be: Garaguly Borbála (137 szavazat), Hodosi Lászlóné (137 szavazat), Lakatos Gyula (143 szavazat) és Rácz Emil Zsigmond (158 szavazat). Hodosiné és Rácz korábban is képviselők voltak. Csakúgy, mint Bereginé, aki egy ideig alpolgármesterként is segítette Vass Mária munkáját.

Szerettük volna bemutatni Bojt új polgármesterét olvasóinknak, de Bereginé Szegedi Hajnalka nem kívánt faluvezetői terveiről, ambí­ciójáról és esetleg magáról beszélni; mint mondta, jövő hétfőre valószínűleg megtörténik az átadás-átvétel a régi és az új vezető között, akkor keressük. Választási programját nem ismerjük, annyit tudunk róla, hogy tagja volt a testületnek, így figyelemmel kísérte Bojt önkormányzati munkáját.

Mint arról Juhász Marica jegyző tájékoztatott, vasárnap, a választás napján járt le a korábbi polgármester mandátuma. Az érvényes és eredményes voksolást követően 15 napon belül megtartja alakuló ülését az új képviselő-testület.

HBN
hirdetés