„Sokan nem gondolnák, de kemény pszichés hadviselés” – Kő-papír-olló bajnokságot rendeztek Debrecenben

Sokan nem gondolnák, de kemény pszichés hadviselés, főleg amikor 3–5 órát kell állni és koncentrálni
Sokan nem gondolnák, de kemény pszichés hadviselés, főleg amikor 3–5 órát kell állni és koncentrálni - © Fotó: Nagy Dóra
Debrecen – Szombat délután a Debreceni Egyetemen megrendezett 47. Medikus Kupa keretén belül a Gibbon Games csapata lebonyolította a Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokság első selejtezőjét.

Az első három helyezett továbbjutott az országos bajnokságra, esélyt kapva, hogy ők képviselhessék hazánkat Stockholmban és Helsinkiben az Európa- és a világbajnokságon.

– Egy barátommal kitaláltuk, hogy csináljunk egy piknikestet a Citadella lábánál, ahol arra jutottunk, mi lenne ha feldobnánk az estét egy kis hagyományos kő-papír-olló játékkal – mesélt a kezdetekről Potocki Ferenc, a Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokság főszervezője. Hozzátette, jelenleg azon is dolgoznak, hogy ott legyenek az Európai Szövetség alapítói között. A versenyre több mint száz nevezés érkezett. A jelentkezőket négy csoportra osztották, melyekből a nyolc legjobb jutott tovább, így meglettek a topversenyzők. A végjátékban 9 nyert meccsel állhatott a győztes a dobogó tetejére.

Nyitott szemmel

Az egyetem zöld gyepén megismerhettük a tavaly Londonban szervezett Európa-bajnokság Challenge bajnokát, a 24 éves vecsési Bernát Rolandot. A fiatal arról mesélt, milyen taktikával indult az előző évi versenyen. – Figyelni kell, hogyan játszanak az ellenfelek, akiknek sem a koruk, sem pedig a nemük nem mindegy, hiszen mindegyikőjük más-más stílusban játszik. Sokan nem gondolnák, de kemény pszichés hadviselés, főleg amikor 3–5 órát kell állni és koncentrálni – árulta el a magyar bajnok. Megtudtuk, itthon nem igazán lehet megélni a jelenleg még kocsmasportnak számító játékból, ám Ázsiában és Amerikában több millió forintnak megfelelő összeg ütheti a markát a győztesnek.

NDSporthírek