Sokan mentenék a diplomájukat

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: archív
Hajdú-Bihar – A megyeszékhely mellett négy nagyobb városban is indulnak tanfolyamok.

Már most mintegy 2,5 szeres a túljelentkezés a diplomamentő programra – derül ki az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) lapunk számára küldött válaszaiból. Az érdeklődők száma azonban biztosan emelkedni fog, hiszen július 14-én újranyitották a rendszert, amelybe az érdeklődők az év végéig tölthetik fel a dokumentumaikat.

Czomba Sándor munkaerő-piaci és képzési államtitkár ötvenezerre teszi azok számát, akik a hiányzó nyelvvizsgájuk miatt nem vehették át diplomájukat, közülük tízezren juthatnak ingyen oklevélhez a 3 milliárd forint keretösszegű programban. Mint az OFA-tól megtudtuk, jelenleg a képzőhelyre jelentkező felnőttoktatási intézmények kiválasztása zajlik. Az viszont már bizonyos, hogy megyénkben Debrecen mellett Berettyóújfaluban, Püspökladányban, Hajdúnánáson és Hajdúböszörményben indulnak tanfolyamok.

Kérdésünkre, hogy mikor tartják az első órákat, nem kaptunk konkrét választ. Pákozdi Szabolcs ügyvezető hétfőn viszont azt közölte az MTI-vel, hogy augusztus végén indulnak az első képzések, a jelentkezők száma pedig már eléri a 29 ezret.

HBN

További részletek a Napló keddi számában!