Sokan érdeklődtek a katasztrófavédelem sátránál

Debrecen – A Nagyerdei Stadion melletti területen július 20-tól 24-ig tartott az ismét látogatórekordot döntő Campus Fesztivál, ahol a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan most is képviseltette magát a civil faluban.

A csaknem százezer látogató – a társ- és rendvédelmi szervek munkája mellett – a katasztrófavédelem munkájával, mindennapjaival is megismerkedhetett.

A fesztivált megelőző néhány napban a Debreceni Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági szakemberei elvégezték a helyszín bejárását, áttekintették a menekülési tervet, mely a rendezvény látogatóinak biztonságát szolgálja. Dr. Nagy Imre tűzoltó alezredes, a kirendeltség vezetője kihangsúlyozta a társszervekkel és az Országos Meteorológiai Szolgálattal való eredményes együttműködés illetve a hatékony kommunikáció jelentőségét, hiszen egy esetleges veszélyhelyzet esetén így lehet azt a lehető leggyorsabban felszámolni.

A fesztivál vendégei közül nagyon sokan érdeklődtek a katasztrófavédelem sátránál. Az ide látogatókat számos színes és szórakoztató program várta. Praktikus információkat szerezhetnek például a viharos időjárás esetén követendő magatartási formákról és azt is megtudhatják, mit kell egy menekülőcsomagba tenni kitelepítés idején illetve reklámanyagaink, szórólapjaink és kisfilmjeink segítségével tájékoztattuk többek között a fiatalokat, az erdő-és szabadtéri tüzek megelőzési lehetőségeiről, a nyári veszélyekről, a szénmonoxid mérgezésekről, a pirotechnikai termékek használatával kapcsolatos veszélyekről vagy épp a Hunor hivatásos mentőszervezetről. A látogatók ezen kívül többet megtudhattak a katasztrófavédelemnél is teljesíthető közösségi szolgálatról, valamint megismerkedhettek a tűzoltó szakfelszerelésekkel, a Hajdú-Bihar Megyei Tűzmegelőzési Bizottság munkájával és felpróbálhatták a tűzoltó védőruhát is.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés