Sokakat mozgatott meg az idei választás

Voksolás Debrecenben
Voksolás Debrecenben - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A négy évvel ezelőttihez képest idén többen keresték fel a szavazókörzeteket.

A cívisvárosban már reggel hosszú sorok alakultak ki a választóurnák előtt, a legtöbb körzetben tíz órára elérte a részvételi arány a 30 százalékot. Az emberekkel beszélgetve kiderült, mindenki erősen bízik abban a pártban, amelyikre szavazott, de nem kevesen akadtak olyanok is, akik favorit jelölt hiányában ellenszavazatot adtak le a számukra legkevésbé szimpatikus jelölttel szemben.

Egy egészségügyben dolgozó polgár lapunknak elmondta, szerinte a kormánypárt programjának leggyengébb pontja az egészségügy, számára a Jobbik, és a Momentum ágazattal kapcsolatos elképzelései sokkal szakmaibbnak tűntek. Beszélgetve az emberekkel kiderült, sokan vélekedtek úgy, hogy a részvételi arány meghaladhatja akár a hetven százalékot is.

Durva kampány

A legtöbben úgy gondolták, a mostani kampány hangneme az összes korábbi szavazásénál durvább volt, és sárdobálás helyett sokkal inkább a szakmaiságra lettek volna kíváncsiak. Délután négy órakor az általunk megkérdezett szavazókörök mindegyikénél meghaladta az ötven százalékot a részvételi arány, és záráskor kiderült, végül a jogosultak több mint hatvan százaléka adta le a voksát a nap folyamán.

MSZ


Kósa Lajos családja körében adta le a szavazatát
Hajdú-Bihar - Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számolunk be a Hajdú Online-on. [liveticker name="valasztas-2018-elo-tudositas-a-hajdu-online-on"]...