Helyi közélet

2008.04.17. 06:18

Adósságai miatt rabolt a katona Balkányban

<p>Debrecen - Tartozott, pénzzavarba került, ezért próbált kirabolni egy balkányi bankfiókot március közepén az a szerződéses katona, aki később felvágta az ereit a pénzintézetben. &#160;<A href="http://video.haon.hu/search/rend%C5%91rs%C3%A9gi%20razzia/members.erdoneditorial/flv-Rend%C5%91rs%C3%A9gi%20razzia.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/search/kommand%C3%B3s/members.szon_szerkesztoseg/flv-kommandos_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Mint Ludmán Zsolttól, a Debreceni Katonai Ügyészség vezetô-helyettésétôl megtudtuk, a 30 éves férfi, akit akkor életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, azóta jobban van, s jelenleg a tököli rabkórházban tartózkodik, előzetes letartóztatásban.

Döbbent dandár

A katonai ügyészség „csak” rablás megalapozott gyanújával nyomoz ellene, ami azért érdekes, mert a katona két női alkalmazottat is sakkban tartott, igaz, később elengedte őket.

Amennyiben a rabló a túszok szabadon bocsátása érdekében az állami szervek valamelyikét arra kényszerítette volna, hogy valamit tegyen, ne tegyen, vagy eltűrjön, ezt nevezik általában túszejtésnek, helye lenne terrorcselekmény bűntett miatti felelőssőgre vonásnak – mutatott rá Ludmán Zsolt.

A katona zárás után lépett a pénzintézetbe, ahol késsel követelte a bevétel átadását. Mivel az egyik nőnek volt lélekjelenléte megnyomni a riasztót, a rendőrség már percek múlva a helyszínen volt, s körbezárták az épületet.

 A támadóval hiába próbálták felvenni a kapcsolatot, nem vette fel a telefont.

A dolgozók elengedését előtt mintegy 2,5 millió forintot készített össze, de végül bezárkózott egy helyiségbe, s maga ellen fordította a kést. A behatoló kommandósok kivérezve találtak rá.

A férfi 8 éve szolgált a debreceni Bocskai-lövészdandárban, főtörzsőrmesteri rangban. Úgy tudjuk, kollégái előtt még csak utalást sem tett arra, mire készül.

A bűncselekmény és az öngyilkossági kísérlet ténye megdöbbentette munkatársait. A dandárnál – a férfi családjának kérésére – nem kívántak bővebben nyilatkozni az ügyben.

RaL

  • Magyarország veszélyesebb mint, Afrika?
  • Meglõttek és kiraboltak egy férfit az M3-as autópályán
  • Tolvajok garázdálkodnak a Petõfi téren
  • Jogerõsen is bűnös Virág László
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában