Sok, szerencsére kisebb baleset történt Hajdú-Biharban pénteken

Akt.:
Villamos elé kanyarodott egy autós péntek reggel a Simonyi úton, a Weszprémy utcai megállónál. A balesetben személyi sérülés nem történt, ám jelentős anyagi kár keletkezett. A baleset idején szakaszosan közlekedtek a villamosok az 1-es vonalon.
Villamos elé kanyarodott egy autós péntek reggel a Simonyi úton, a Weszprémy utcai megállónál. A balesetben személyi sérülés nem történt, ám jelentős anyagi kár keletkezett. A baleset idején szakaszosan közlekedtek a villamosok az 1-es vonalon. - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A mentők pénteken 180 feladatot láttak el megyénkben.

Sok balesetről érkezett hír, a villamos és a személygépkocsi ütközéséről mi is beszámoltunk, ezen kívül Debrecenben taxis gyalogost sodort el, majd személygépkocsi egy gyermeket az István – Kishegyesi út környékén. Balmazújvárosban elektromos kerékpárral borult fel egy ember, Tiszacsege és Balmazújváros között szintén gyalogost sodort el személygépkocsi. Minden baleset könnyű sérüléssel járt – tájékoztatott a mentők illetékese.

Péntek reggel Debrecenben, a Fülemüle utcában egy ötven négyzetméteres családi ház egyik helyiségében tévékészülék gyulladt ki. A debreceni tűzoltók eloltották a lángokat, majd két gázpalackot kihoztak a házból. Az eset során nem sérült meg senki, kisebb anyagi kár keletkezett.

Kézigránátot talált egy járókelő Debrecenben, a Zöldfa utcában pénteken délután. A helyszínre vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei is, akik a helyszínt biztosították. A gránát gyújtószerkezetet nem, de robbanóanyagot tartalmazott. A tűzszerészek elszállították a helyszínről, így este fél nyolc körül a négy ember, aki korábban elhagyta biztonsági okokból házát, visszatérhetett otthonába.

Pénteken késő délután Bocskaikertben, a Buzogány utcában egy nagyméretű szalmabála égett. A debreceni tűzoltók egy vízsugárral eloltották azt – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.