szon-sportoldal

2008.01.03. 09:50

Fejest ugrottak az ismeretlenbe

<p>Az NBA-ben sem túl gyakori, a magyar bajnokságban pedig kifejezetten ritka az úgynevezett tripla dupla, de a jelek szerint a dombóváriak specialitása lett mindez a Nyíregyháza ellen. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/nem-tolnak-el-a-tolnai-meccset/cn/szon-news-km_01-20080101-023449"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Anno 2001-ben Patrick Lee produkált ilyesmit a bujtosi csarnokban (épp Déri Csaba volt a tolnaiak edzője), a szerdai évnyitó férfi kosárlabda-bajnokin pedig Michael English.

Az amerikai kosaras érdemeit cseppet sem csökkenti, de tény: a dombóvári statisztikusok alaposan kicicomázták a játékos mutatóit, valljuk be, a 18 gólpassz irreális szám, főként úgy, hogy a túloldalon csapatszinten mindössze nyolc kosarat érő átadást „vettek észre” az illetékesek… Így lehetett egy 11 pontos különbséggel véget érő meccsen 47 IBM-mutatónyi (a statisztikai adatok összesített értékszáma) a differencia…

– Érdekes utat jártunk be az elmúlt hetekben, hiszen akadtak sikeres meccseink, miközben Gary Buchanan érkeztével egy új kosarast is be kellett építeni a csapatba – indította a meccsel kapcsolatos visszatekintését Déri Csaba, az NYKK trénere.

– A körmendi siker után volt két hét szünetünk, de az ünnepek miatt Dombóváron még szinte az ismeretlenbe ugrottunk fejest. Be kell látni, más az edzés és más a mérkőzés, hiába tapasztaltam bíztató jeleket a tréningeken, szerdán nem voltunk elég erősek a győzelemhez.

Sajnos, rosszul kezdtünk, kaptunk egy orrbavágást, amiből ugyan fokozatosan magunkhoz tértünk, de csak a többszöri felzárkózásig jutottunk. Ha külső szemlélője lettem volna, biztosan élveztem volna a meccset, mert sok volt a kosár és a látványos elem, kár, hogy mindezt a vesztes oldaláról kellett figyelnünk.

Költői a kérdés, de azért feltesszük: mi lehetett volna a vége, ha Mouton nem sérül meg a bemelegítés közben?

Moutont már bejelöltem a jegyzőkönyvben a kezdőjátékosok közé, amikor jelezte, a rávezető futás közben fájdalmat érzett az Achillesében – mesélte a történteket az edző. – Remélhetőleg nincs komoly baja, csütörtökön orvoshoz ment, bízunk benne, hogy szombatra felépül.

Egy biztos, vele szerkezetben jobban fel tudtuk volna venni a versenyt a Dombóvárral, mert bár a palánk alatt magasabbak voltunk, a hazaiak mezőnyemberei erősebbnek bizonyultak, így gyakran a külső sorunknak kellett center pozícióban védekezni. Moutonnal a sorainkban ennyire látványosan nem vesztettük volna el a lepattanóharcot, de ezen már felesleges polemizálni.

Hazai premier

Közel egy hónap után, szombaton újra hazai közönség elé lép a Marso-Vagép

NYKK. A Kaposvár elleni, 18 órakor kezdődő mérkőzés nemcsak

a gárda idei hazai bemutatkozása lesz, hanem először lép fel a nyíregyházi

közönség előtt Gary Buchanan. Az amerikai kosaras olykor

Dombóvár is bizonyította klasszisát, már csak miatta is érdemes

lesz kilátogatni a csapat számára fontos találkozóra.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!