Nagyvilág

2012.10.29. 11:28

Sokkal kisebb az agya azoknak a gyerekeknek, akiket nem szeretnek

Végre tudományosan is bizonyítható a szeretet igazi ereje. Ha az anya nem foglalkozik a gyermekével, akkor annak bizonyíthatóan kisebb agya lesz, ami súlyos következményeket vonz.

Végre tudományosan is bizonyítható a szeretet igazi ereje. Ha az anya nem foglalkozik a gyermekével, akkor annak bizonyíthatóan kisebb agya lesz, ami súlyos következményeket vonz.A kép bal oldalán egy normál méretű 3 éves gyermeki agy látható. Vele átlagos mértékben foglalkoztak a szülei, szeretgették. A jobb oldali gyermeket viszont teljesen elhanyagolták. A méretbeli különbség sokkoló! Nemcsak a méret miatt kell aggódnunk, hanem hogy bizonyos funkciók nem is alakulnak ki.

A nagyobb agy logikusan nagyobb értelmet is jelent. A kisebb aggyal rendelkezőknél pedig fennáll a drogfüggőség és az erőszakos bűncselekmény elkövetésének a veszélye. A megoldás viszont nagyon egyszerű: szeretgessük meg minden nap gyermekünket, ezzel segítünk a legtöbbet neki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!