Sok kicsi maraton az egészséges életmódért Sajóbábonyban

Akt.:
A tavalyi miskolci Barátság maratonon. A futóversenyek szerencsére nagy népszerűségnek örvendenek
A tavalyi miskolci Barátság maratonon. A futóversenyek szerencsére nagy népszerűségnek örvendenek - © Fotó: ÉM-archívum
Sajóbábony – A rendszeres mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet a civilekből álló egyesület.

„Kis maratonok” lefutására hívja Sajóbábonyba a sportolni vágyókat a Sok KIS Kéz Közhasznú Egyesület. A program részeként 10 alkalommal lehet lefutni 2,1 vagy 4,2 kilométert, így összesen a 21 kilométeres félmaratont, vagy a 42 kilométeres maratont teljesíthetik a résztvevők. Az első verseny október 28-án lesz, ezt követően havonta egyszer lehet majd futni, utoljára 2019. augusztus 10-én.

Gulyásné Pásztor Mónika titkár elmondása szerint az egyesület célja az egészséges életmód és a rendszeres mozgás népszerűsítése, és az, hogy felhívják a figyelmet a beteg emberekre.

Közösséget építenek

– Már a nevünk is arra utal, hogy közös erővel, összefogással támogathassuk azokat az embertársainkat, akik bármilyen testi, értelmi fogyatékossággal, betegséggel küzdenek, és nincs lehetőségük önerőből meggyógyulni. Igyekszünk megkönnyíteni a mindennapokat, hiszen néha csak egy kis odafigyeléssel is megtehetjük mindezt – hangsúlyozta.

Fontosnak tartják emellett azt is – folytatta –, hogy az embereket közelebb hozzák egymáshoz.
– Ennek érdekében főként olyan rendezvényeket szervezünk, ahol az emberek sportolhatnak, kikapcsolódhatnak, és ami a legfontosabb odafigyelhetnek egymásra. Ilyen ez a futóverseny-sorozat is – tette hozzá Gulyásné Pásztor Mónika.

A sorozat szervezői több futópályát is kialakítottak Sajóbábonyban, ezzel is változatosabbá téve a sportprogramot. A rajt minden alkalommal délelőtt 10 órakor lesz, a távot teljesítőket egyedi pólóval és oklevéllel, a dobogósokat pedig éremmel jutalmazzák.

ÉM-TÁ


A verseny rajtja
Mezőzombor - Hat évvel ezelőtt rendezte meg először a Disznókő Futókör azt a terepfutóversenyt, amely a Mezőzombor közigazgatási területéhez tartozó Disznókő Szőlőbirtok területén kerül lebonyolításra évről évre. Az idei, vasárnap megtartott megmérettetés előtt Szűcs István, a program főszervezőj...

A mentőhelikopter (illusztráció)
Miskolc - A légimentőket segíti a jótékonysági rendezvény. „Fuss, hogy mások is túlélhessék!” – címmel rendeznek futóversenyt október 28-án a miskolci repülőtéren. A program célja az egészségtudatos életmód népszerűsítése mellett az, hogy mellkaskompressziós géppel és ultrahanggal bővülhessen a ...

Idén is több százan leszek a rajtnál
Miskolc - Jövő vasárnap rendezik meg Miskolc belvárosában a hagyományos utcai futófesztivált. Az idén tizenhetedik alkalommal kerül sor a Miskolci Barátság Maratonra. Az utcai futóversenynek jövő héten vasárnap a megye­székhely belvárosa ad otthont. Zsinórban immár hatodszor, mert a 2002-es egyet...