Sok hiányzót jelentettek

A középiskolák vidéki tanulói nehezen vagy egyáltalán nem jutottak el az iskoláig hétfőn reggel.

A későn vagy el sem induló Volán-buszok miatt hétfőn  reggel nem minden diák érkezett meg miskolci iskolájába. Az általános iskolákban nem volt probléma, hisz ide a környező településekről járnak be a vidéki tanulók, a középiskolák létszáma azonban igencsak megcsappant.

Reggel volt olyan osztályunk, melynek a fele hiányzott – mondta lapunknak Kiss Gábor, a Szemere Bertalan Szakképző és Művészeti Középiskola igazgatóhelyettese. – A kollégák közül is akadt olyan, aki nem ért be időben, vagy kocsival hozták be, mert a busz nem járt. Elsősorban a Hernád völgyéből és Szendrő környékéről nem tudtak bejutni a diákok, sokan késve érkeztek, de akadtak olyanok is, akik egész nap otthon maradtak.  

Kocsival érkeztek

Foghíjasak voltak az iskolapadok hétfőn a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskolában is. Főleg az Abaújban élő diákok nem érkeztek meg – tudtuk meg Csehovics József igazgatótól. Sok szülő telefonált az intézménybe, akiknek az igazgató azt tanácsolta, hogyha délelőtt 10-ig nem tud bejönni a gyermekük, akkor maradjon otthon. Akik tudták, kocsival behozták a gyereküket, de így is kétszer annyian hiányoztak az iskolából, mint más tanítási napokon.

KHE