„Sok helyen a személyiség még mindig fontosabb, mint a megfelelő végzettség”

„Sok helyen a személyiség még mindig fontosabb, mint a megfelelő végzettség”
© Illusztráció
Debrecen – Megkérdeztük olvasóinkat, szerintük kell-e ma diploma az érvényesüléshez.

– Szerintem nem feltétlenül kell diploma az érvényesüléshez, egy jó OKJ-képzés is elég lehet hozzá. Jelenleg az informatikusokból van hiány, rájuk van szükség, én is annak tanulok, viszont diplomát is szeretnék – mondta Barnák Péter.

Barnák Péter Barnák Péter ©

– Nem feltétlenül kell diploma, igaz, ez nagyon személy- és területfüggő. Én népegészségügyi ellenőrként végeztem, egészségügyi területen dolgozom, nekem az előnyös tehát – jelentette ki Gulkai Fruzsina.

Gulkai Fruzsina Gulkai Fruzsina ©

Veres Fanni szintén népegészségügyi ellenőrként végzett, szeretne is azon a területen elhelyezkedni. Emellett fontosnak tartja azonban, hogy különböző, a végzettségéhez kapcsolatos képzéseket elvégezzen, mert úgy több lehetősége lesz.

Veres Fanni Veres Fanni ©

– Szerintem fontos, hogy az ember talpraesett legyen, nem kell ahhoz feltétlenül diploma. Sok helyen a személyiség még mindig fontosabb, mint a megfelelő végzettség – véli Országh Fanni.

Országh Fanni Országh Fanni ©

– Szakterülettől és az adott országon belüli elvárásoktól is függ, de a nyelvtudás és a talpraesettség szerintem sokkal többet számít, a lényeg, hogy jó legyél abban, amit csinálsz – hangsúlyozta Országh Sára.

Országh Sára Országh Sára ©

Sóvágó Aliz úgy véli, sokan jobban tudnak érvényesülni egy jó és keresett szakmával, mintha az egyetemen diplomát szereztek volna.

Sóvágó Aliz Sóvágó Aliz ©

HBN | Fotók: Molnár Péter
hirdetés