Sok a gyerek, kell az új csoportszoba

Sok a gyerek, kell az új csoportszoba
© Fotó: Derencsényi István
Hajdúböszörmény – A Csillagvár Óvoda Hét Vezér utcai telephelyén egy új csoportszoba építése már szeptemberben megkezdődött, a befejezés pedig decemberben 15-éig várható, az épület alapkövét azonban csütörtökön tették le ünnepélyes keretek között.

Az óvoda hatodik csoportszobáját a használatbavételi és működési engedélyek megszerzése után jövő év februártól kezdhetik „belakni” a kicsik.

Az ünnepélyes eseményen jelenlévő Kiss Attila polgármestertől megtudtuk, hogy Hajdúböszörmény működése szempontjából fontos, hogy a dinamikusan fejlődő Középkertben lévő óvoda kapacitása bővüljön, mivel abban a városrészben sok fiatal, kisgyermekes család él, a városrész népessége folyamatosan bővül. A beruházást követően az óvoda 150 férőhelyes lesz.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A csoportszoba építésére a város közel 32,5 millió forintot nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán, az önerőt, 10,8 millió forintot saját forrásból tették mellé. Az építőiparban 2017-ben jelentkező drágulások miatt az önkormányzatnak további 17 millió önerőt vállalt a költségvetése terhére.

HBN