Soha nem voltak még ennyien a Zamat Fesztiválon

Soha nem voltak még ennyien a Zamat Fesztiválon
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Vasárnap délután véget ért az V. Debreczeni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztivál.

A rendezvény idén új helyszínen, a Nagyerdei Stadion környezetében, illetve az elmúlt hetekben átadott HALL-ban, az ország legnagyobb klubjában várta a különleges ízek kedvelőit. A visszajelzések szerint a komfortos és pormentes helyszín sikeresen vizsgázott, a szervezők becslése szerint közel 30 ezren vettek részt a régió egyik legkedveltebb őszi rendezvényén. Szintén rekordnak számít, hogy a kilenc debreceni étterem és a tizenhat pálinkaház kínálatából másfél tonna páros kolbász és több száz liter pálinka fogyott a három nap alatt.

Idén először társrendezvényekkel is bővült a Zamat Fesztivál programkínálata: az V. Debreceni Kézműves Fesztivál és a DEBRECENIZŐK nevet viselő program szintén nagy érdeklődésre tartott számot. Utóbbi – „Páros 2.0 – egy hungarikum életre kel” alcímmel – nem csak azt mutatta meg, hogy milyen lehetőségek rejlenek a hungarikummá nyilvánítás küszöbén álló debreceni párosban, hanem szakmai és zenei programokkal tűzdelt könnyed kikapcsolódást is biztosított a látogatók számára.

A Bikini pénteken, az EDDA pedig szombaton adott teltházas koncertet Debrecen legújabb rendezvényhelyszínén, a HALL-ban, de Fábián Juli & Zoohacker, Radics Gigi, a Maszkura és a Tücsökraj, valamint a Karaván Familia fellépései is megtöltötték az északi rendezvénytéren felállított rendezvénysátrat és annak környezetét.

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A zenei színpadok programkínálata mellett nagy sikert aratott az INNOVA Agyüzemi Konyhája, ahol egészséges palacsintákat kóstolhatott meg minden vállalkozó szellemű játékos, aki megosztotta a szervezőkkel innovatív ötletét, mellyel megoldást nyújtana az élelmiszer-, a gyógyszer-, illetve az informatika és elektronikaipar egy-egy problémájára.

Vasárnap este elkezdődött a takarítás, és a terület helyreállítása, hogy a Nagyerdei Stadion környezete néhány napon belül eredeti állapotába kerülhessen.


A Zamat Fesztivállal foglalkozó cikkeinket ide kattintva érhetik el.