Soha nem szabad mérlegelni!

Soha nem szabad mérlegelni!
Szerdán este hatkor a Siófok ellen lép pályára a DVSC-Korvex. A csapat háta mögött egy rossz emlékű budapesti kirándulás, előtte Montenegró festői fővárosa, Podgorica, Európa egyik elitcsapatával.

A szombati Fradi-meccs utóhatásai még nem múltak el, Bakó Botond is bosszús a vereség, és főként annak mikéntje miatt.

– A hozzáállás a mentalitás a küzdőszellem, ami a legaggasztóbb és lebántóbb. Ha valaki nem tud, vagy nem akar a pályán megfelelő szinten pörögni, megfelelő módon küzdeni, önmagáért, a csapattársaiért, a klubért, a DVSC-ért, a szurkolókért, az a játékosok jövője szempontjából is elgondolkodtató. Mindig is olyan felfogású ember voltam, aki önmagától, és másoktól is a maximumot várja, köztes utat nem tudok elképzelni! Azzal, hogy szánjuk, bánjuk a hibáinkat, és tudjuk többet kellett volna tenni, nem oldunk meg semmit. Nem, hiszen az ott látottak, az akkori teljesítmény, az ezzel járó részletek megmaradnak. Nem utólag kell „sírni-ríni”, hogy tudjuk mit tettünk. A profi mentalitású játékos megfelelő teljesítményével megelőzi mindezt. Fontos, hogy ami a Fradi ellen történt, az nem a rossz játékunkról szól, hiszen támadásban 48 percen keresztül jól teljesítettünk. Csak éppen a védekezésünk volt, gyenge, a játéknak az a része, ami az akaratról szól. Nem tartottuk be a megbeszélteket, s ez csak koncentráltság, akarat és küzdőszellem kérdése. A Békéscsaba ellen megszakadt a társaság, a Fradi-csarnokban teljesen mást láthattunk. Pedig minden meccsen ugyanolyan hőfokon, ugyanolyan odaadással kellene játszani. Soha nem szabad mérlegelni, nem szabad, hogy egy játékos, vagy a csapat úgy ítélje meg, hogy ez nehéz, vagy éppen könnyű meccs, s ehhez képest pörögjön. Minden meccsre ugyanúgy fel kell pörögni! Sajnos azzal kell foglakoznunk, hogyan kérjünk bocsánatot, ahelyett, hogy mosolyogva odaállhatnánk a közönségünk elé, hogy tessék, itt vagyunk –fejezte be mondandóját Bakó Botond vezetőedző.

A csapat tehát javítani akar a Siófok ellen. A betegség miatt edzésekről hiányzó Hornyák Dóra és Borbás Rita játéka kétsége a szerdai bajnokin, bízzunk benne, hogy mindketten felépülnek, s ott lehetnek a pályán szerdán és szombaton, a Buducsnoszt Podgorica elleni KEK-mérkőzésen. Az viszont bizonyos, hogy a porcműtét előtt álló Mörtel Renáta hiányozni fog.

Szerdán utánpótláscsapatainkra is a Siófok vár: a serdülők délután kettőtől, az ifjúságiak négytől lépnek pályára a Balaton-parti együttes ellen, ugyancsak a Hódos Imre Sportcsarnokban, míg a felnőtt meccs este hatkor kezdődik.

A mérkőzést a Hajdú Online élőben közveítit!

BA