Sport

2015.12.04. 11:46

Újra az akadémián edzhet a Loki

Debrecen - Hétfőtől szerdáig nem volt áram a DLA-n, az E.ON ugyanis lejárt tartozás miatt szüneteltette a szolgáltatást.

Debrecen - Hétfőtől szerdáig nem volt áram a DLA-n, az E.ON ugyanis lejárt tartozás miatt szüneteltette a szolgáltatást.

Sötétség borult a Debreceni Labdarúgó Akadémiára Pallagon hétfőn, ugyanis nem volt áram a létesítményben, emiatt az esti edzések elmaradtak. Mint kiderült, az E.ON lejárt tartozás miatt kikapcsolta a szolgáltatást.

A három tulajdonos, a DVSC Futballszervező Zrt., a Debreceni Egyetem és a városi önkormányzat közül utóbbi, mihelyt értesült a kialakult helyzetről, 5 millió forintos rendkívüli támogatással sietett a Debreceni Labdarúgó Akadémia Kft segítségére.

Szima Gábor, a DVSC Futballszervező Zrt. elnöke a dehir.hu-nak elmondta, „közel 36 millió forint van az akadémia számláján, azaz nincsenek napi anyagi gondjaik”. Mint kiderült, valóban volt egy 220 ezer forintos lejárt számlája az akadémiának. A portál úgy tudja, a DLA állami támogatást kap különböző normatívák alapján, ezt az állami támogatást a Magyar Labdarúgó Szövetség folyósítja, ez történt meg kedden is.

Szerdán kora este megérkezett az elmaradt pénz az E.ON-hoz, ezért a szolgáltató visszakapcsolta az áramot a pallagi edzőcentrumban.

A Videoton elleni bajnoki mérkőzésre készülő DVSC-TEVA is újra birtokba veheti az akadémiát, Kondás Elemér együttese péntek délután a pallagi villanyfényben tréningezik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!