Síntörés a vonalon

A Miskolc – Szerencs közötti vasútvonalon síntörés hátráltatja a vonatok közlekedését. A hibaelhárítás folyamatban van Taktaharkány és Taktaszada között.

Hasonló meghibásodás bármikor előfordulhat, nincs is ezzel nagy gond. Viszont egy dolog mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nyíregyházán tanuló diáklány kereste fel a taktaharkányi polgármesteri hivatalt azzal a kéréssel, hogy ott igazolják, a vonatkésés miatt nem tudott eljutni tanulmányainak színhelyére.

A kéréssel természetesen a helyi vasútnál is próbálkoztam, de ott azt mondták, kérjek Nyíregyházán. Vicces, nem? – kérdezi. Az. Útba ejtjük a forgalmi irodát, a szolgálattevő a kérdésre emígy reagál – no és ha Mezőzomboron áll meg a vonat? Erre a válaszra nincs mit mondani, sarkon fordulás. Azaz mégis, minden vicc-csoportnak van táptalaja. Megjegyzendő, illő volna az utasokat tájékoztatni a hangosbemondón keresztül, mi vár rájuk, ha az egyébként késve érkező vonatra mégis felszállnak. Ne fagyoskodjanak – esetleg – egy másik állomáson feleslegesen – gondolom én.

Serfőző László