Slota: szlovákiai magyar verte szét a Trianon-emlékművet

Ján Slota szerint szlovákiai magyar rongálta meg azt a Trianon-emlékművet, amelyet június 4-én az általa vezetett Szlovák Nemzeti Párt állíttatott Révkomáromban, a szlovák-magyar határátkelőhelyen. A szlovák koalíciós párt elnöke erről szombaton beszélt azután, hogy lakhelyén, az északnyugat-szlovákiai Zsolnán leadta a szavazatát.

A Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy az ügyben egyelőre rongálás miatt folytatnak eljárást. A rendőrség szerint a helyszínről van biztonsági kamerás felvétel, de ezzel kapcsolatban nem közöltek részleteket.

“Most láthatjuk a teljes meztelen igazságot, mi a céljuk ezeknek az embereknek” – kommentálta a történteket Slota. Hozzátette: “Trianont, amely egyértelműen a szlovák államiságot, a szlovák szuverenitást jelképezi, a választás napján szétverték“. Szerinte a tettes talán nem tudta, hogy kamerák figyelik. “És amikor a rendőrök elmentek érte, megtudtuk, hogy már Magyarországon van. Ahhoz ment, aki talán ezt megfizette neki. Sajnos.” – jegyezte meg a Szlovák Nemzeti Párt vezetője.

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke arra számít, hogy pártja a voksok több mint 10 százalékát szerzi meg a kampánycsend nélkül zajló szombati parlamenti választáson.