Slam lesz a Modemben, béke a szövegekben

Simon Márton, a slam poetry megkerülhetetlen hazai alakja
Simon Márton, a slam poetry megkerülhetetlen hazai alakja - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Modem ad otthont a IV. Debreceni Slam Poetry verseny selejtezőjének április 28-án.

Béke veled! – e nemzetközi köszönést választották címűl drMáriás társadalomkritikát megfogalmazó képzőpművészeti tárlatának és a negyedik Debreceni Slam Poetry verseny (DSPV) „múzsamondatának”. „A félelemmel sokan mint politikai eszközzel bánnak, hogy most ezért-azért valaki fél, nem meri felvállalni, kimondani a véleményét. Szerintem ez hülyeség. Egy értelmes ember képes megfogalmazni a saját igényeit, elvárásait és nem kell semmitől sem félnie. A problémákat meg lehet fogalmazni és meg is lehet oldani.” – így nyilatkozott drMáriás lapunknak egy korábbi interjúban.

Slammerek szavára várnak

A DebreSlam csapata pedig nagyon is egyetért vele, már, ami a vélemény kifejtésének vágyát, jogát illeti. Várják a mondandójukat slam poetry formájában megfogalmazni tudókat. Kizárólag versenyen eddig el nem hangzott három percnyi szöveggel lehet nevezni, legkésőbb április 24-én éjfélig a kultokslam@gmail.com e-mail címen.

A négy fős szakmai és a helyszínen kiválasztott három fős közönségzsűri a jelentkezők számától és az előadott slamek minőségétől függően tíz-tízenkét slammert enged tovább a döntőbe, amelynek helyszíne – május 19-én – ugyancsak a Modem belső kertje lesz.

Facebook-esemény itt.

HBN

Címkék: , ,