Helyi közélet

2014.07.05. 15:43

Idén a tengerpart a sláger

Debrecen - A MABISZ adatai szerint a külföldre utazók fele biztosítás nélkül indul útnak.

Debrecen - A MABISZ adatai szerint a külföldre utazók fele biztosítás nélkül indul útnak.

Nincs új a Nap alatt, ha nyaralásról van szó. Továbbra is a külföldi utak a legnépszerűbbek – mondták a lapunknak nyilatkozó utazási irodák vezetői. Egyöntetűen állítják, Törökország, a bolgár tengerpart, Tunézia és a görögországi Zakynthos szigete számítanak a legnépszerűbb célpontoknak. Ezek a helyek azért is kedveltek, mert a debreceni repülőtérről charterjáratokkal közelíthetők meg.

Versenyképes a külföldi út

– Komoly előny ez az utazásszervezőknek és a nyaralóknak egyaránt. Nem Budapestről, hanem helyből indulnak a gépek, így pénzt és fáradtságot is megspórolnak a régióban élők. A nemrégiben átadott VIP-váróteremre is mutatkozik igény – mondta Paczáné Balázs Kornélia, az egyik debreceni utazási iroda ügyvezető igazgatója. Kérdésünkre az árakról szólva úgy fogalmazott, egy kétgyermekes család számára a repülővel történő utazás négy csillagos szállodai elhelyezéssel főszezonban körülbelül 600 ezer forintba kerül.

Egy másik nagy utazásszervező debreceni irodavezetője szerint a nyaralók nem csak a kuriózum mivolta miatt választanak külföldi utakat. – Külföldön kiszámíthatóbb az időjárás, mint idehaza, ez a szabadság időzítése miatt fontos szempont. A két nyaralás közötti különbséget az árban a 40-45 ezer forintos reptéri illeték jelenti, a földi szolgáltatások azonban olcsóbbak, mint egy hazai nyaralás esetében – jelentette ki Vajda Anna.

HBN

A cikk folytatása a Napló szombati számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában