Sírkövet rongált a bedőlt kerítés

Akt.:
Sírkövet rongált a bedőlt kerítés
© Illusztráció: Matey István
Hajdú-Bihar – Mozgalmas napja volt szombaton a rendőrségnek. Már hajnalban riasztották őket a Burgundia utca egyik szórakozóhelyére, ahol egy hajdúnánási férfi félmeztelenre vetkőzve ordítozott. A férfit elfogták, kihallgatták, ellene garázdaság gyanúja miatt indult eljárás.


Ugyancsak hajnalban, az alkoholszonda jelzése szerint ittas férfi okozott egy nem mindennapi balesetet. Járművével Debrecenből haladt Bocskaikert irányába a 4-es főúton, amikor eddig tisztázatlan ok miatt áttért a menetiránnyal szemközti oldalra, közúti jelzőtáblának ütközött, majd a köztemető kerítését is bedöntve egy füves területen állt meg. A temető kerítése két sírkövet rongált meg. A sofőr könnyű sérülést szenvedett. A vezetői engedélyét a helyszínen bevonták, ellene eljárást indított a rendőrség.

Délelőtt a Szappanfű utcában igazoltattak egy járművezetőt a rendőrök. A sofőr korábban már kerítésnek ütközött. Az alkoholszonda az ő esetében is pozitív értéket jelzett, vezetői engedélyét a helyszínen bevonták. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult eljárás.

Egy középkorú nőhöz hívtak mentő segítséget a rendőrök. A nő Apafa irányába Debrecen helységtáblája körül gyalogolt. Az illető térben és időben nem tudott tájékozódni.

A katasztrófavédelemnek szombaton nem volt riasztása. Ellenben péntek délután egy Róka utcai ingatlanban keletkezett tűzhöz riasztották őket. Egy tíz négyzetméteres épület égett teljes terjedelmében. A tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. A tűzoltók vonulása okozhatott némi zavart a délutáni csúcsforgalomban.
hirdetés