Siófokon majdnem sikerült…

Akt.:
Nagy meccs várható
Nagy meccs várható - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – A KEK-ből kieső Orbánék a magyar bajnokságban javíthatnak, de ez a Lokin is múlik.

Újabb bajnoki mérkőzés vár a DVSC-TVP-Aquaticumra: a Siófok vendégszerepel pénteken 18 órától a debreceni Hódos Imre-sportcsarnokban – a találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti. Az összecsapást a Balaton-partiak várják jobb pozícióból, hiszen a tabella 5. helyén állnak 22 ponttal, míg a debreceniek hiába játszottak egy meccsel többet, mint a siófokiak, a 14 egységük a 8. helyhez elegendő. Bár Siófokon is a hazaiak voltak a favoritok, a Debrecen majdnem meglepetést okozott a novemberi bajnokin, végül 30–28-ra nyertek a Golovin-tanítványok.

Kellene a bravúr

– Az elmúlt két fordulóban, az MTK és a Szeged legyőzésével hoztunk két kötelező sikert, ám a soron következő meccs nem ebbe a kategóriába tartozik. A Siófok egészen más célokért küzd, velük szemben a legjobb négybe jutás az elvárás, mi pedig a nyolc közé kerülésért hajtunk. A vendégek tele vannak jó játékossal, elég kiemelnem a kapus Pastrovics Melindát, a válogatott szélső Erdősi Ildikót, az átlövő Orbán Annamáriát és Szekerczés Lucát, illetve a légiósokat, Piedádét és Wörzöt.


Ön szerint mi lesz a DVSC-TVP-Aquaticum - Siófok mérkőzés végeredménye?

  • Egy találattal lesz jobb a DVSC
  • Simán győz a Loki
  • A Siófok minimális különbséggel ver minket
  • Több gólos vendég siker születik
  • Döntetlen

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...

Nagy kérdés, hogy most milyen hangulat uralkodik náluk a KEK-ben elszenvedett fiaskó miatt, lehet, a kiesés egyfajta csak azért is megmutatom érzést vált ki belőlük. De ezzel nekünk nem is igazán kell foglalkoznunk, a mi feladatunk, hogy tudásunk legjavát nyújtsuk! – fogalmazott Varga József, a Loki vezetőedzője, majd hozzátette, nagyon kellene egy újabb bravúr a csapattól.

Klikovac nélkül

– Ha legyőznénk a Siófokot, óriási lépést tennénk a célunk eléréséhez! Felesleges számolgatni, nekünk az a dolgunk, hogy nyerjünk! Fontos, hogy a saját kezünkben legyen a sorsunk – fogalmazott a mester, majd kitért arra, mi dönthet a pénteki derbin. – Fontos lesz meggátolnunk az ellenfél közvetlen, gyors indításait. Tanulva a legutóbbi, siófoki mérkőzésünkből, az is döntő lehet, hogy a széleken adódó lehetőségeket milyen hatékonysággal értékesítjük – mondta Varga, aki elárulta, jelen állás szerint nincs beteg a Lokinál, viszont Bobana Klikovac továbbra sincs bevethető állapotban.

HBN-BN