Siófoki skandinávok ellen

Szilágyi Ágnes, a Loki játékosa.
Szilágyi Ágnes, a Loki játékosa. - © Fotó: HBN
Debrecen – A dán edző érkeztével egy egészen más Siófok lesz a Loki ellenfele.

Siófokon vendégszerepel a DVSC-TVP-Aquaticum az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság rájátszásának 2. fordulójában pénteken 18 órától.

– A legutóbbi bajnokihoz képest eltelt két hét, de nem hiszem, hogy ez bármit is befolyásolna a teljesítményünket illetően. A csapat háza táján ugyanolyan jó a hangulat, mint korábban, így bizakodva várjuk a siófoki összecsapást. Papíron az ellenfél számít esélyesebbnek, de úgy érzem, idegenben is meglephetjük őket – kezdte a beszélgetést Szilágyi Ágnes, a Loki játékosa, aki szerint elérhető a szurkolók által áhított 5. hely megszerzése, ami nemzetközi kupaindulást jelentene a következő idényben. – A csapatunkban van annyi erő és lendület, hogy bravúrgyőzelmeket arassunk vendégként is, s ezáltal elérhető lenne az 5. pozíció megszerzése.

A meccs pikantériája, hogy a házigazdáknál ezen a mérkőzésen mutatkozik be hazai közönség előtt az új tréner, Christian Dalmose. A kiváló hajdúsági balszélső beszélt azokról a változásokról, amit a dán edző érkezése váltott ki a riválisnál.

Felkészültek

– A női Európa-bajnokságon a dán válogatottól látott taktikát próbálja meghonosítani a Balaton partján: nagyon erőlteti a plusz egy emberes játékot, ha emberhátrányban vannak, akkor mindig beküld még egy mezőnyjátékost, de több alkalommal az is előfordul, hogy heten támadnak. Erre a taktikai fegyverre nagyon készülünk. Várhatóan a hazaiaknál mindenki motivált lesz, hiszen valamennyien bizonyítani akarnak az új trénernek – fogalmazott a DVSC 5-öse, s elárulta, hogyan lehet sikeres a Debrecen pénteken este. – Ugyanúgy, ahogy eddig, igazi csapatként kell küzdenünk, különösen figyelve a védekezésre. Bízom benne, hogy Horváth-Pásztor Betti hozza remek formáját, s akkor tényleg meglephetjük a Siófokot!

– Boros Norbert –
hirdetés