Síntörés miatt késés a vasútvonalakon

Kaba és Püspökladány állomás között síntörés nehezíti a reggeli vonatközlekedést, emiatt a Budapest – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vasútvonalon 10-15 percet is késhetnek a vonatok.

09:55: Síntörések, váltóállítási problémák nehezítik a vonatközlekedést, de jelentős késések nincsenek

A hideg idő miatt az országban több vonalon síntörés, váltóállítási probléma nehezíti a vonatközlekedést. Késések vannak, ugyanakkor a vasúttársaság igyekszik biztosítani azt, hogy a késett vonatokat bevárják a csatlakozó vonatok. Általánosságban elmondható, hogy a hideg idő az ország középső részén, továbbá az északi és az észak-keleti régiókban okoz néhány perces késéseket, de a távolsági vonatok 10-20 percet is késhetnek.

Délnyugat- Magyarországon (Pécs, Nagykanizsa, Kaposvár, Siófok, Dombóvár térsége) nincs jelentős fennakadás a regionális vonatközlekedésben. Délkelet-Magyarországon (Szeged, Békéscsaba, Kecskemét, Kiskunfélegyháza térsége) nincs nagyobb fennakadás a vonatközlekedésben, mindamellett 6-12 perces késésekkel lehet számolni.

Kelet-Magyarországon (Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka, Záhony térsége) a Budapest – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vasútvonalon Apafa és Debrecen között ideiglenesen csak egy vágányon közlekednek a vonatok, 5-10 perces késék várhatóak. A regionális vonatok 7-14 perces késéssel járnak, a távolsági vonatok 10-20 perces késéssel közlekednek. Északkelet- Magyarországon (Miskolc, Füzesabony, Szerencs térsége) a regionális vonatok 2-15 percet késnek, a távolsági vonatok 10-30 perces késéssel közlekednek

Északnyugat-Magyarországon (Szombathely, Celldömölk, Zalaegerszeg, Keszthely térsége) regionális szinten nincsen fennakadás a vonatközlekedésben, a távolsági vonatok 6-8 perces késéssel közlekednek. A vasúttársaság munkatársai folyamatosan tisztítják a váltóberendezéseket, és az elektromos váltófűtő berendezések is üzemelnek.

08:40: Síntörés két vonalon

A Budapest – Székesfehérvár vonalon Tárnok és Martonvásár állomás, valamint a Budapest – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vasútvonalon Apafa és Debrecen állomás között síntörés miatt csak egy vágányon közlekednek a vonatok. A fent említett vonalakon 5-10 perces késék várhatóak.

07:30: A szakemberek a helyreállítást megkezdték! A késésekért utasaink szíves türelmét kérjük, megértésüket köszönjük -  tájékoztatta portálunkat Miklós Éva, a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM sajtóügyeletese kedd reggel.

A legfrissebb hírek hazánkból