Sport

2016.02.16. 17:31

EURO 2016 - Storck-keret egyetlen légióssal

Budapest - A Svájcban játszó Mervó Bence személyében csak egy légiós szerepel a magyar labdarúgó-válogatott jövő heti, edzőtáborozó keretében, amelyet kedden hirdetett ki Bernd Storck szövetségi kapitány.

Budapest - A Svájcban játszó Mervó Bence személyében csak egy légiós szerepel a magyar labdarúgó-válogatott jövő heti, edzőtáborozó keretében, amelyet kedden hirdetett ki Bernd Storck szövetségi kapitány.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a hétfőn kezdődő telki összetartással a válogatott megkezdi közvetlen felkészülését a nyári, franciaországi Európa-bajnokságra.

Bernd Storck rövid- és hosszabb távú célokat is figyelembe vett a behívók kiküldése előtt, és olyan, 26 tagú keretet hívott össze, amelyben helyet kapnak az Eb-részvétel kiharcolásában kulcsszereplő, itthon játszó labdarúgók mellett a távlati csapat futballistái is. Svájci klubja elengedte az U21-es válogatott csatárát, Mervó Bencét, így ő lesz az egyedüli légiós a jövő heti együttesben.

"Szeretnénk képet kapni arról, hogy a játékosoknak milyen fizikális mutatókban kell fejlődniük a következő hónapokban. Emellett lehetőségünk lesz kipróbálni olyan fiatal reménységeket, akikről kiderülhet, hogy magasabb szinten is számíthatunk-e rájuk akár a nyári Európa-bajnokságon, akár az A válogatott későbbi megmérettetései során" - nyilatkozta a német edző.

Storck hangsúlyozta, hogy a válogatott gerince adott, de a kapu továbbra is nyitva áll azok előtt, akik jó formájukkal bizonyítják, hogy helyük van az együttesben.

Az edzőtáborozó keret:

kapusok:

Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (MTK), Nagy Gergely (Vasas)

védők:

Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK), Juhász Roland (Videoton), Korcsmár Zsolt (Vasas), Lang Ádám (Videoton), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Litauszki Róbert (Újpest), Forró Gyula (Puskás Akadémia), Predrag Bosnjak (Haladás), Leandro de Almeida (Ferencváros)

középpályások:

Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Elek Ákos (Diósgyőr), Pintér Ádám (Ferencváros), Kovács István (Videoton), Holman Dávid (Debrecen)

támadók:

Bódi Ádám (Debrecen), Varga Roland (Ferencváros), Pekár László (Puskás Akadémia), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Ugrai Roland (Haladás), Mervó Bence (FC Sion, svájci)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!