Simon Peresz április végén találkozik Ferenc pápával Rómában

Budapest/Jeruzsálem, 2013. április 5., péntek (MTI) – Simon Peresz izraeli elnök a tervek szerint április 30-án Rómában találkozik Ferenc pápával – jelentette a Times of Israel című lap.

Peresz lesz a legmagasabb rangú izraeli politikus, aki a katolikus egyházfővel tárgyal annak március 19-i beiktatása óta. A katolikus egyházfőt már meghívták, hogy mielőbb látogasson el Izraelbe.

A pápa húsvéti üzenetében az Urbi et Orbi áldáskor 250 ezer hívő előtt szólította fel arra az izraelieket és a palesztinokat, hogy kezdjék újra a tárgyalásokat, és vessenek véget a régóta tartó konfliktusnak. Emellett azt is sürgette, hogy vessenek véget az erőszaknak Irakban, és találják meg a politikai megoldást a sokat szenvedett szíriai nép számára is.

A pápát Rómában hamarosan felkeresi II. Tavadrosz alexandriai kopt pápa is – közölték Kairóban, miután a kopt ortodox egyház feje április 3-án találkozott Jean-Paul Gobel címzetes érsekkel, akit a Szentszék egyiptomi apostoli nunciusának (nagykövetének) neveztek ki januárban.

– MTI –Sporthírek