Simac hamarosan a Lokié lesz

A német állampolgárságú Dajan Simac alapos orvosi vizsgálaton esett át, a jövő héten pedig aláírhat.

A világ futballtársadalmát ezekben a napokban a dél-afrikai vébé történései tartják lázas izgalomban, de a Lokinál – hasonlóan a többi élvonalbeli csapathoz – már gőzerővel készülnek a következő szezonra. Nem csak a labdarúgók végzik immár második hete a dolgukat, de a szakmai stáb és a klub vezetői sem vesztegetik idejüket. A nyári felkészülési időszak slágertémáit, mint mindig, most is az átigazolások szolgáltatják, ezügyben a DVSC-TEVA sportigazgatójától, Bartha Csabától érdeklődtünk.

Vannak még kiszemeltek

– A múlt héten több próbajátékos is készült a DVSC-TEVA keretével, ezeket a játékosokat jórészt el is engedtük, mert úgy gondoltuk, nem jelentenének megfelelő erősítést a csapatnak. Csupán a belső védőként használható Dajan Simacot tartottuk itt, aki szerdán egy komplett és nagyon összetett orvosi vizsgálaton vett részt, ennek az eredményétől függ a további sorsa, de a játékossal, illetve a menedzserirodával már sikerült megegyeznünk, amennyiben a vizsgálati eredmények megfelelőek lesznek, ő a DVSC-TEVA futballistája lesz.

Irányító középpályást keresnek

Továbbra is keresünk egy olyan irányító középpályást, aki az előrejátékunkban tudna segíteni. A múlt heti, egymás közötti mérkőzés során több szurkolónak is elnyerte tetszését az argentin Bastida, néhányan már-már Sándor Tamáshoz hasonlították, de sajnos a kondícionális képességek tekintetében, illetve a gyorsasági állóképességben nagyon nagy lemaradása volt a játékosnak, ezért megváltunk tőle.

Egy, de inkább két csatár

Ezen kívül továbbra is fontosnak tartjuk, hogy egy, de inkább két minőségi csatárt tudjunk igazolni, ez persze annak is a függvénye, hogy meddig jutunk a nemzetközi porondon – mondta a vezető, akinek felvetettük, hogy az utóbbi napokban több helyen is megjelent a hír, miszerint a múlt szezont kölcsönben az MTK-ban eltöltő, angyalföldi Lázok és a Vasas középpályása, Szasa Dobrics is a kiszemeltek között van. – Mindkettőjüket remek játékosnak tartjuk, de bármilyen pletykák is terjengenek a sajtóban, csak azt tudom mondani, hogy amint konkrétum lesz átigazolási ügyben, arról először a debreceni közvéleményt értesítjük majd. Dobrics és Lázok valószínűleg erősítés jelentene a Loki számára, de az a tapasztalat, hogy amelyik focista neve bekerül a sajtóba velünk kapcsolatban, az általában nem igazol Debrecenbe – mosolyodott el a sportigazgató. – Továbbra is sok ajánlat fut be hozzánk különböző labdarúgókkal kapcsolatban, meg kell találnunk azokat a játékosokat, akik beleillenek az elképzeléseinkbe. Emellett a távozókról se feledkezzünk meg: Rudolf Gergely Genoába igazolt, Feczesin Róbert pedig visszatért Bresciába. A két védőnk, Bodnár és Szélesi sorsa is eldől a következő napokban, kiderül, hogy Debrecenben, vagy máshol folytatják-e pályafutásukat.

Balajti és Farkas II is képben

Információink szerint nem csak a már említett Lázok és Dobrics neve merült fel a DVSC-vel kapcsolatban (előbbiért állítólag pénzt és két játékost is kérne a Vasas), hanem Balajti Ádámé és Farkas II Balázsé is. A diósgyőri, U20-as vb-bronzérmes Balajtiról az Észak Magyarország úgy tudja, hogy szívesen látnák a cívisvárosban, a fehérvári Farkas II pedig a napokban Debrecenben járt, nem feltétlenül csak baráti látogatás végett. HBN-TN