Simább utakon a lakótelepeken

Akt.:
Simább utakon a lakótelepeken
Simább utakon a lakótelepeken - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen - Folytatódik a lakótelepi szervizutak, parkolók, járdák javítása Debrecenben. Ebben az évben 45 millió forintból 6 ezer 700 négyzetméter út és parkoló és 370 négyzetméter parkoló újul meg, valamint 360 négyzetméteren gyephézagos burkolást végeznek. A munkálatok hétfőn kezdődtek a Sinai Miklós utcában.

A kertségi fejlesztési program mellett fontos a lakótelepeken élők életminőségének javítása is. Ezt dr. Papp László alpolgármester mondta annak kapcsán, hogy hétfőn a Sinai Miklós utca 9-11. számú épület mögötti szervizút aszfaltozásával elkezdődtek a nagyfelületű út, parkoló és járdajavítási munkálatok Debrecenben. A július végén befejeződő munkálatokra a város saját költségvetéséből 45 millió forintot fordít. Tavaly például a Dózsa György, a Domonkos Lajos, a Füredi és a Gyergyó utcán végeztek nagyfelületű aszfaltozást.

A Napló kérdésére Papp László elmondta, hogy a város külterületei útjai a következő években folyamatosan kapnak aszfaltborítást. Először a nagyobb gyűjtőutak, utána a mellékutak. Mindkét esetben útstabilizálással kezdődnek a munkálatok, majd az aszfaltozás következik. Az idén 50 millió forintot költ a város útstabilizálásra.


Megvan az utcalista
Debrecen – A debreceni városházán abban bíznak, hogy öt év múlva már minden utcában lesz szilárd burkolat.