Egy csomó járda újul meg október végéig

Akt.:
Egy csomó járda újul meg október végéig
© Illusztráció: HBN-archív
Debrecen – Október végén fejeződnek be a járdajavítási munkálatok.

Az önkormányzat az előző évekhez hasonlóan, a 2015. évi költségvetésből is közel 32 millió forintot fordít járdajavítási munkákra. A június elején indult munkálatok az ősz középső hónapjának végén érnek majd véget.

Idén a felújítás számos – többek közt a Kertségi Fejlesztési Programban is érintett – városrészben zajlik, így megújul a járófelület a Kincseshegy, a Csapókert, a Belváros, a Homokkert, a Biharikert, a Lencztelep, a Tégláskert, a Vargakert, a Tócóskert, a Vénkert, a Nagyerdőalja, a Sestakert, az Újkert és Józsa legrosszabb állapotú szakaszain.

Jelezzék a képviselőnek

– Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a felsorolt városrészek teljes járdafelülete új borítást kap. Azonban nem csak a nagy, a kis léptékű fejlesztések is a javunkat szolgálják– mondta a hétfői sajtótájékoztatón Fodor Levente, a FIDESZ-KDNP frakcióvezető-helyettese.

A rendelkezésre álló pénzből, a fent említett városrészek 54 utcájában 1,5 méter szélességben, összesen körülbelül 4, 3 kilométer hosszúságban készül új járdaburkolat. A kivitelezés során összetöredezett járdafelület aszfaltrétegét és a járdalapokat eltávolítják, és újakat raknak le. A módszer újdonsága abban áll, hogy a szakértők mellett a képviselők is kiemelt figyelmet fordítanak a saját körzetükben található útburkolatokra. – A lakosságot továbbra is arra kérjük, hogy jelezzék a lakossági fórumokon, vagy személyesen a választott körzeti képviselőjüknél a felújításra rászolgáló járdafelületeket – hívta fel a figyelmet Mazsu János önkormányzati képviselő.

HBN-BL

Címkék: , ,hirdetés