Sima ügy volt: kiütötték a Haladást

Leiskolázták ellenfelüket az újfaluiak
Leiskolázták ellenfelüket az újfaluiak - © Fotó: Napló-Archívum
Berettyóújfalu – A várakozásoknak megfelelően nem okozott gondot a szombathelyi alakulat a címvédőnek.

A Swietelsky-Haladás VSE otthonába látogatott a férfi futsal NB I. felsőági rájátszásának hatodik fordulójában az MVFC-Berettyóújfalu, mely 9–1-re győzte le a szombathelyieket.

Gál István révén már a 4. percben előnybe kerültek az újfaluiak, akik Trencsényi János és Sánta János találataival rövid időn belül már hárommal mentek. A folytatásban sem hagyott alább a hajdú-bihariak góllövő kedve, előbb Nagy Tamás jelentkezett be egy duplával, majd Lovas Norbert és Komáromi Péter is eredményes tudott lenni – félidőben már 7–0-ra vezettek Turzó József tanítványai.

A második játékrész már nem hozott akkora gólparádét, de azért nem unatkoztak a nézők. Annak ellenére, hogy érthetően kissé kiengedett a Mezei-Vill, még így is tovább nőtt az előny, Lovas és Gál is megszerezte a maga második találatát. A meccs utolsó momentuma a hazaiaké volt, Bíró Renátó lőtte meg a szépítő gólt a Haladásnak, mely csúfos, 9–1-es vereséget szenvedett.

A tabella első helyezettje továbbra is a Győr 25 ponttal, mögötte öt egységgel lemaradva áll az Újfalu, a harmadik Haladás csak 9 pontos. Trencsényiék legközelebb pénteken 19.30-tól az Aramist fogadják a Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

HBN


A tények

Swietelsky-Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu 1-9 (0-7)

Szombathely, 300 néző, v.: Kovács G. (Wittner, Stumpf)

Haladás: Tyukász – Vidák, Horváth P., Hegyesi, Öreglaki. Csere: Márkus, Hajmási, Némth P., Biró, Vlasics, Sipos. Edző: Marcos Angulo

MVFC: Tihanyi – Szabó, Komáromi, Sánta, Nagy T. Csere: Gál, Trencsényi, Lovas, Dávid, Nagy I., Hajdu. Edző: Turzó József

Gól: Biró (39.), illetve Gál (4., 38.), Trencsényi (6.), Sánta (8.), Nagy T. (13., 14.), Lovas (14., 33.), Komáromi (20.)
Sporthírek