Sima lett, de így is helytálltak

Akt.:
Sima lett, de így is helytálltak
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – Nem borult a papírforma: magabiztosan nyert a jó erőkből álló Szeged.

A hétvégén, a Csurgó ellen elért bravúrdöntetlen után kedden este a listavezető MOL-Pick Szeged otthonába látogatott a Kőnig-Trade Balmazújváros. Füzesi Ferenc alakulata szerette volna a vasárnap Bajnokok Ligája meccsen érdekelt Szegedet is megszorongatni – ez hellyel-közzel össze is jött, a hazaiak végig vezetve, magabiztosan, 38–30-ra húzták be az újvárosiak elleni találkozójukat.

Már az összecsapás elején magukhoz ragadták az irányítást Zubaiék, 3–0-ra vezettek, mikor megdobta első gólját a hajdú-bihari egylet. Jeleskedtek a támadásokban a szegediek, rövidesen már 8–2 állt az eredményjelzőn. Próbálták csökkenteni hátrányukat Baldáék, ami sikerült is, feljöttek 9–6-ra. Kezdett állandósulni a négygólos különbség, nem nagyon engedték magukhoz közelebb a hazaiak a Füzesi tanítványokat, félidőben 19–14-re mentek a Csongrád megyeiek.

Fordulás után jól kapta el a fonalat a Balmaz, gyors egymásutánban három gólt is berámoltak Temesváriék, 19–17. Ám ekkor a házigazdák is megemberelték magukat, újra nőni kezdett a távolság. Sőt, a hajrában robbantott a Szeged, így igen sima lett a vége, 38–30-ra maradtak alul Oláhék.

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában, február 20-án 18 órától a Gyöngyöst fogadja az Újváros a Kőnig Rendezvényközpontban.

HBN


MOL-Pick Szeged–Balmazújváros 38–30 (19–14)

Újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.

Szeged: Wyszomirski – Parrondo 5, Fekete, Bombac 5/2, Zubai 4, Thiagus Petrus 3, Källman 1. Csere: Sierra (kapus), Blazevic, Robledo 5, Prodanovics 3, Ancsin 3, Vranjes 2, Csuruvija 5/3, Mindegía 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Balmazújváros: Paul – Balda 3, Morva, Korsós, Balázs, István 2, Kekezovity 2. Csere: Pajkó (kapus), Lazics 2, Hanták 5/1, Vranac 1, Oláh 3/1, Perez 5, Temesvári 3, Horváth 4, Tomics. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.

Kiállítás: 2, ill. 6 perc

Hétméteres: 6/5, ill. 2/2​
Sporthírek


hirdetés