Sima győzelmet aratott a Mezei-Vill a rangadón

Sima győzelmet aratott a Mezei-Vill a rangadón
Budapest – Rangadót nyert a Mezei-Vill hétfő este, mégpedig nem is akárhogyan: Bacsó Richárd vezetőedző tanítványai 7–1-re győztek az Újpest gárdája ellen, idegenben.

A negyedik forduló előtt ez a két együttes állt a tabella élén, a berettyóújfaluiak az első, a fővárosiak a második helyen tanyáztak – előzetesen kiélezett mérkőzésre számíthatott a közönség. Az MVFC azonban a várakozásokkal szemben rendkívül simán hozta el a három pontot Budapestről.

Dinamikusan, határozottan kezdtek Nagy Istvánék, sorra alakítva ki a helyzeteket, az Újpest pedig a védekezésre koncentrált. A meccs elején nem is sikerült bevenniük az újfaluiaknak a hazaiak kapuját, sőt egy kontratámadás végén éppen a házigazdák szereztek vezetést Szűcs révén. Az MVFC lendületét ez nem törte meg, s három perc múlva Nyéki egyenlített. Az első játékrészben nem esett több gól, 1–1 volt az állás a szünetben.

A második félidőre nem változott a játék képe, a Mezei-Vill uralta a pályát, az Újpest pedig továbbra is beállt védekezni. A huszonhetedik percben Rábl vezetéshez juttatta a berettyóújfalui csapatot, s ezután beindult a „gólgyártás”. Nagy István, majd Nyéki egymás után háromszor, végül pedig újra Rábl szerzett találatot, miközben a hazaiak nem tudtak újítani, sőt Freudot ki is állították közülük.

A következő bajnoki mérkőzést október 25-én, hétfőn játssza az MVFC. Trencsényiékre nem vár könnyű feladat, hiszen a tavalyi nagy rivális, a Rába ETO gárdáját fogadják Berettyóújfaluban, a Kabos Endre Sportcsarnokban.

A tények

Újpest FC–MVFC Berettyóújfalu 1–7 (1–1)

Láng Sportcsarnok, 400 néző, vezette: Farkas B., Kömpf Gy., Dobó G.
Újpest FC: Hell – Takó, Fülep, Zoufal, Botos. Cserék: Gál, Kurucz, Freud, Szűcs, Tvaruska, Poncok, Pátrovics. Edző: Jávor István.
MVFC: Tihanyi – Leo Mendes, Michelzinho, Nagy I., Nagy T. Cserék: Trencsényi, Lovas, Rábl, Nyéki, Tamás, Kolompár, Pallai. Edző: Bacsó Richárd.
Gólszerzők: Szűcs (11. perc), Nyéki (14. p.), Rábl (27. p.), Nagy I. (28. p.), Nyéki (31. p.), Nyéki (31. p.), Nyéki (40. p.), Rábl (40. p.).
Sárga lap: Leo Mendes.
Kiállítva: Freud (32. perc).

Az MVFC NB II-es csapata szintén hétfőn játszott, s (3–1-es félidő után) 9–1-re kikapott a Gödöllői Bikáktól.