Sima Eötvös-győzelem a megyei rangadón, majd pontszerzés Egerben

Eötvös DSE vs. HTE
Eötvös DSE vs. HTE - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Folytatta jó szereplését az NB II-es röplabda bajnokságban az Eötvös DSE. Elmúlt szombaton Debrecenben a megyei rangadón a Hajdúböszörményi TE együttesét győzte le magabiztosan, majd most szombaton pontot szerzett Egerben.

A debreceni mérkőzés első szettjében 1:1-nél Kovács-Miskolczi Noémi forgott a nyitóhelyre, és taktikus nyitásainak és jól mozgó csapattársainak köszönhetően 11:1-re elhúzott a hazai gárda. A különbség a végjátékig nem változott, felváltva estek a pontok, majd ismét az Eötvös DSE feladója került a nyitóhelyre, és ettől kezdve már nem is szerzett több pontot ebben a játékrészben a böszörményi csapat.

A második játszma eleje érdekesen alakult. Az Eötvös DSE 3:1-es előnyénél a HTE edzője kért időt, majd 3:6-os vendégvezetésnél hazai időkérés következett. 12:12-nél érték utol a böszörményieket az „eötvösös” hölgyek, majd fokozatosan növelték az előnyt, és – elsősorban Fehér Zsófia megmozdulásainak köszönhetően – ismét megnyugtató különbséggel győztek.

A harmadik játékrészben látványos játékkal tetszés szerint érték el pontjaikat az Eötvös DSE játékosai, főleg Dr. Kovács Katalin, Rejtőné Dr. Papp Gréta és Vojth Ildikó szerezték a pontokat. Már 18:4-re is vezetett a hazai csapat, amelyben – a DEAC elleni mérkőzéshez hasonlóan – minden játékos szereplési lehetőséget kapott.

Az egri találkozón a debreceniek legjobbjuk nélkül voltak kénytelenek kiállni, ugyanis az Egria RC Eger nem járult hozzá a junior és a felnőtt mérkőzések sorrendjének felcseréléséhez.

Az első szett a papírformának megfelelően sima egri győzelmet hozott. A másodikban 5 pontos előnnyel kezdtek a debreceniek, amelyet azonban hamar kiegyenlített az Agria RC Eger. Azonban már ekkor látszott, hogy egyre hosszabbak a labdamenetek, sokszor lehetetlennek tűnő labdákat is hárítottak a hajdúságiak. 18:16-os egri vezetésnél a vendégek edzője több kockázatvállalást kért játékosaitól, és Kiss Viktória nyitásai után már az egri edzőnek kellett időt kérnie 18:20-as Eötvös-előnynél. A debreceni játékosoknál ebben az időszakban nem volt lehetetlen, kiválóan mezőnyöztek és lelkes játékkal egyenlítettek.

A harmadik játszmában az egri szurkolók hangos biztatása ellenére folyamatosan húztak el a debreceniek. Kovács-Miskolczi Noémi kiválóan készítette elő a támadásokat, amelyekből minden debreceni játékos szerzett pontot. A legtöbb pontszerzés Dr. Kovács Katalin és Fehér Zsófia nevéhez fűződött, míg Rejtőné Dr. Papp Gréta és Fehér Anna Ditta nem ismertek elveszett labdát, így nagy meglepetésre már 1:2-re az Eötvös DSE vezetett, ezzel pontot rabolt Egerből.
A negyedik játékrész elejétől a magasabb játékosokkal rendelkező Agria RC Eger magához ragadta a kezdeményezést és megfordította a mérkőzést annak ellenére, hogy az Eötvös DSE játékosai kiválóan küzdöttek.

Az Eötvös DSE az idei bajnokság utolsó mérkőzését hazai pályán, a Bolyai János Általános Iskolában játssza 2017. április 22-én 16:30-tól a Nyíregyháza ellen.


Eötvös DSE – HTE 3:0 (11, 16, 11)

Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin, Rejtőné Dr. Papp Gréta, Fehér Anna Ditta, Fehér Zsófia, Vojth Ildikó, Kovács-Miskolczi Noémi. Csere: Kiss Viktória, Molnár Anita. Edző: Szombathy András

HTE: Molnár Vivien, Szabó Kármen, Borók Orsolya, Mezősi Tímea, Halász Éva, Tóth Kitti. Csere: Kállai Dóra (libero): Edző: Berkes Zoltán.

Agria RC Eger – Eötvös DSE 3:2 (15, -21, -21, 16, 4)

Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin (18 pont), Kiss Viktória (1 pont), Rejtőné Dr. Papp Gréta (7 pont), Fehér Zsófia (14 pont), Kovács-Miskolczi Noémi (2 pont), Fehér Anna Ditta (13 pont). Csere: Barnucz Gréta (1 pont). Molnár Anita (1 pont), Tóth Kinga (1 pont). Edző: Szombathy András