Sima DEAC-győzelem az MTK ellen

Sima DEAC-győzelem az MTK ellen
© Fotó: Molnár Péter, archív
Debrecen – Esélyt sem hagyott az MTK Törökbálint együttesének a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a felsőházi rájátszás helyosztójának első mérkőzésén.

Az MTK a Salgótarjánnal szemben, míg a DEAC a Vasas ellni csatát veszítette el 2–1 arányban, így a csalódott csapatok mérkőzéseként is jellemezhető lett volna a találkozó, ám a felek már a feldobás után gondoskodtak róla, hogy ez ne így legyen. Mindkét gárda nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok. Az első negyedben a Patkovic-Pék páros volt elsősorban ponterős, ám a Nagy testvérek is jól mozgatták a csapatot.

A rövid szünet után sebességet váltott a DEAC, s elsősorban nagyszerű védekezésének köszönhetően hamar két számjegyűre alakította a differenciát.

A félidőre valamelyest felzárkózott Szarvas Gábor csapata, de fiai továbbra sem tudtak mit kezdeni a debreceni rohamokkal.

A fordulás után két percen keresztül nem esett kosár, s bár az MTK törte meg hamarabb a gólcsendet, dr. Nagy Ágoston csapata megállíthatatlannak bizonyult. Hiába váltott védekezést ismét a Törökbálint, a hazaiak hátvédjei nem nagyon tudtak hibázni távolról, ráadásul a betörésekből való leosztásokat a centerek is könyörtelenül kihasználták. A DEAC 50 pontot szerzett a második játékrészben, így a vendégek teljesen hitehagyottá váltak a végére. Debreceni oldalon minden játékos pályára lépett, s élni is tudott a lehetőséggel. A két győzelemig tartó párharc állása így 1–0, folytatás jövőhét pénteken Törökbálinton.

HBN

Címkék: , ,