Sikítások és ölelések a ponthúzó bulin

A csütörtöki ponthúzó partin
A csütörtöki ponthúzó partin - © Fotó: Matey István
Debrecen – A lemaradók az esti-éjszakai koncerteken vigasztalódhattak.

Folyamatosan érkeztek a fesztiválozók a Campus ponthúzó partijára, becsléseink szerint mintegy 50-60-an gyűltek össze. Amikor kihirdették a felvételi ponthatárokat, az öröm hangjai majdnem túlharsogták a csütörtök esti koncertek hangorkánját.

Az egyetemre vagy főiskolára készülő (netán újabb szakra jelentkező) fiatalok egy része természetesen hatalmas örömmel fogadta, hogy felvették őket a vágyott helyre – egymást érték a sikítások és ölelések –, de akiknek ez nem sikerült, azok csendben ülve legalább a Loki továbbjutásának örülhettek.

– Népegészségügy szakra vettek fel. Azért akarok ezzel foglalkozni, mert az előzőekben három évig tanultam egészségügyi ismereteket. Bízom benne, ha elvégzem, ápolóként el tudok majd helyezkedni. Az igazat megvallva itthon szeretnék dolgozni – fogalmazott Ragány Melinda, aki a barátnőjével izgulta végig a kihirdetés előtti perceket a Debreceni Egyetem sátránál.

Első látásra úgy tűnt, szinte senki sem keseredett el nagyon. Talán azért, mert mindenki előtt ott állt az este és az éjszaka, hogy keserű száj­ízt csakis a sör hagyjon maga után.

HBN-VÉZS


Mik a lehetőségek, ha nem sikerült a felvételi?
Nem kell elcsüggedni, ha nem sikerült bekerülni egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.