Sikert aratott a POSzT-on a Mester és Margarita

Sikert aratott a POSzT-on a Mester és Margarita
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Pécs – Sikerrel szerepelt a Csokonai Színház A Mester és Margarita című produkciója a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában.

A szakma legnagyobb seregszemléjén a szervezők hagyományosan megkérdezik az előadások nézőit is. A június 8-án késő éjszaka véget ért előadás után a helyi felvételek tanúsága szerint a pécsiek elégedetten távoztak. Többen a produkció hangulatát és széles célközönségét említették: „Nagyon jól volt összerakva: vicces jeleneteket is tartalmazott, minden korosztályt sikerült megérinteni…”, mások az összetettségét hangsúlyozták: „Jól kihasználták a tereket, az idősíkok váltása is nagyon érdekesen alakult.

A szakmai beszélgetést az ismert televíziós személyiség, Lévai Balázs moderálta, a két felkért hozzászóló a debreceni születésű költő, drámaíró Térey János és Sándor L. István színházkritikus volt. Mindketten elismerően szóltak a heroikus vállalkozásról, a bonyolult szerkezetű Bulgakov-regény színpadra állításáról. Térey János szerint „a rendezés meg van érintve a remekmű által”, a személyes elkötelezettséget és a párkapcsolati probléma hiteles megrajzolását dicsérte. Sándor L. István hiányolta ugyan a moszkvai, szatirikus képeket és a társadalomkritikát, ugyanakkor különösen szépnek találta a különböző idősíkok összeérését, és a koreográfiának hála felfedezett olyan nézőpontokat is, melyek az általa látott Bulgakov-adaptációkból eddig hiányoztak. A beszélgetésen a rendezőn, Rusznyák Gáboron kívül megszólalt Mészáros Tibor, a Mestert és Szalma Tamás, a Wolandot alakító színész is, előbbi a narrátori szerepről, utóbbi az úriember-bőrbe bújt „ördögről” osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. Debreceni Borbála díszletét és a társulati munkát különösen méltatták a szakmabeliek.

A nézői reakciókat elolvashatják ezen a linken.

A szakmai beszélgetés teljes terjedelmében pedig ezen a címen érhető el.

– Vajland Judit –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

Sporthírek


hirdetés